Wandelliefhebbers met de rollator over de atletiekbaan

tweede-rollatorloop-heerhugowaard-groot-succes* Etten-Leur, 16 augustus 2017 – Het begon eerder dit jaar met bewoners van zorgcentrum ‘t Anbarg uit Etten-Leur die samen een wandelclubje vormen. Een wandelclub mét rollator. Deelnemers opperden het idee om met die rollator ook een keer op een atletiekbaan te lopen.

“Uit dit idee is de eerste officiële rollatorloop van Etten-Leur ontstaan. Woensdag 6 september gaat het gebeuren”, vertelt Marian Roest, beweegcoach voor ouderen. Volgens haar is de zachte ondergrond van de baan van atletiekvereniging Achilles heel fijn voor de lopers op leeftijd.

“Dat loopt gewoon lekker. Nu hebben we binnen zorgorganisatie Avoord meerdere rollatorwandelgroepjes die zullen meedoen. Op 6 september zijn we niet alleen in Etten-Leur actief, maar wordt er ook bij DJA in Zundert een rollatorloop gehouden”, aldus Roest. Meedoen is niet voorbehouden aan bewoners van Avoord-locaties. Iedereen met een rollator kan meelopen. De lopers in Zundert worden om 10.00 uur bij DJA verwelkomd. Etten-Leur is ‘s middags aan de beurt, vanaf 13.30 is de ontvangst bij Achilles. Naast de 400 en 1.000 meter is het ook mogelijk om 2.500 meter achter de rollator te lopen.

Cliënten van Avoord ontvangen een brief. Anderen kunnen zich tot en met 1 september inschrijven in een van de Avoord-locaties of via 06-51413389.

bron: BNdeStem