Zondag 8 april 2018: een warme marathon in Rotterdam

20180408Rotterdam-AncellaKnoop* Etten-Leur, 9 april 2018 – Dat kan je altijd overkomen, wanneer je meedoet aan een voorjaars marathon. Je traint in koud (winter-)weer, en op de wedstrijddag loopt de temperatuur op tot zo’n graad of twintig. Daar doe je niets tegen, je kan alleen rustiger (proberen) te lopen. Zo startte Ancella Knoop in Rotterdam voor haar tweede marathon. Door de warmte geplaagd moest de bij Tonio de Jong trainende loopster met name in de tweede helft van haar race het tempo laten zakken.

In een korte reactie schreef de Achillesatlete: “Ben trots maar kon helaas niet als Usain Bolt de finish over. Ik ben oververhit geraakt, waardoor ik de laatste 4 km niet meer normaal kon lopen en ik letterlijk zwalkend de finish over gekomen, waar ik door de EHBO meteen werd afgevoerd in een rolstoel en daarna op de brancard. Ik ging vandaag voor de dood of de gladiolen. Nu gaat het weer.  De vorige keer heb ik 10 minuten sneller gelopen. Vandaag zat er niet meer in en ook te overmoedig tempo aangehouden de eerste 21 km. Maar ja, das een valkuil waar ik vaker in trap.”

Haar eindtijd op zondag 8 april was 3.58:31.

Jeugdlopen20180407Rotterdam-Ravi en Sebastiaan
Een dag eerder waren er in Rotterdam ook verschillende wedstrijden op delen van het marathon-parcours. Zo startten Ravi Mohunlol en Sebastiaan Martinot, beiden sinds kort trainend bij Hans de Bruijn, de 2,5 kilometer. Sebastiaan eindigde maar net naast het podium en finishte als vierde in 7:43, een knappe tijd. Zijn leeftijdsgenoot Ravi klasseerde zich op de Coolsingel als nummer dertien op ongeveer een halve minuut van Sebastiaan.