Geslaagde mini-Roparun met opbrengst van 1.315,95 euro

* Etten-Leur, 15 april 2018 – Op zaterdag 14 april was het tijd voor de eerste editie van de mini-Roparun vanaf onze atletiekbaan. De organisatie was in handen van roparunteam Swietelsky Go4Life en ARV Achilles. Mede dankzij het heerlijke weer en de sportieve deelnemers was het een prachtige dag!

De organisatie was op tijd aanwezig om op het terrein met vlaggen en banners aandacht te vragen voor de Stichting Roparun. Daar gaat de opbrengst van dit evenement namelijk naartoe. Deze stichting zamelt geld in voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten met als missie: “leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Wandelaars en nordic walkers
Al vroeg in de middag konden we de eerste wandelaars en nordic walkers ontvangen. Zij kregen een route van bijna 10 of bijna 6 kilometer. Fanatieke wandelaars Ida en Nettie namen beide routes mee en liepen hierdoor 15 kilometer. De mini-Roparun kreeg een vermelding in hun wandelboekje, waar al hun wandelingen een ereplaatsje krijgen. Wij hopen dat alle wandelaars en nordic walkers een heerlijke dag buiten hebben gehad!

Bedrijvenestafette
Om half 2 namen vier bedrijventeams het tijdens de estafette tegen elkaar op. Elk team liep 5 rondjes van ongeveer 2 kilometer, met start en finish op de atletiekbaan. De laatste 200 meter liep het team samen. Het team van MODOC ging er met de eer én de taart van bakker Mark Elias vandoor.

Hardloopestafette
Om 3 uur begonnen de tien hardloopteams aan hun estafette. Sommige lopers hadden eerder al bij de bedrijvenestafette meegedaan!Achilles had zeven teams op de baan, de andere drie teams bestonden uit voormalige leden van roparunteam Swietelsky Go4Life, huidige leden van roparunteam Swietelsky Go4Life en RoadRunners Rucphen. Bedankt voor jullie deelname! Ook hier ging het snelste team er met een heerlijke taart vandoor. Dat was Voorheen LTV.

Kangoo jumpers en racerunners
Tegelijk met de hardloopteams gingen ook de kangoo jumpers van Patsy Kolhorn en vier racerunners van start. De kangoo jumpers liepen het parcours buiten en een van hen was zelfs uit Arnhem hierheen gekomen. De racerunners bleven op de baan en wisselden elkaar elke twee rondes af. Ook zij kregen bij elke doorkomst natuurlijk applaus, wat met veel plezier werd ontvangen.

Taartverkoop en opbrengst
De leden van roparunteam Swietelsky Go4Life hielden deze dag ook nog een taartverkoop met zelf gebakken taarten en cupcakes. Die gingen na afloop van de run als zoete broodjes over de toonbank. Samen met de inschrijfbedragen en extra donaties kwam de teller aan het einde van de dag op 1.315,95 euro. Hartelijk dank aan alle gulle gevers!

Birgit Voorn als speaker

Birgit Voorn als speaker

Het startschot werd namens de organisatie gegeven door Trudie de Jong (onderdeel van trimgroep 3). Birgit Voorn ontpopte zich deze dag tot een waardige speaker. Dank!

Tim Dirne was aanwezig als fotograaf, klik hier voor zijn (151) foto’s. Ook een verslaggever van BN/de Stem kwam polshoogte nemen, zie foto.

20180416BNdeStem-MRRDe uitslagen vind je op www.miniroparun.nl

Volgend jaar hopen we op nog meer deelnemers en sponsoren. Zet zaterdag 13 april 2019 gewoon vast in je agenda.