Schrijf je in voor de Van Oers Marathon Brabant thuiseditie 2020!

* Etten-Leur, 15 september 2020 – Op 25 oktober 2020 had de Van Oers Marathon Brabant voor een hardloopfeestje gezorgd in Etten-Leur. Vanwege de coronacrisis is besloten om dit evenement niet door te laten gaan. Om de pijn te verzachten komt de Van Oers Marathon Brabant met een alternatief voor hardlopend Nederland (en buitenland). En dat alternatief is in de basis eenvoudig: loop je eigen rondje en maak kans op mooie prijzen. Onder iedereen die ingeschreven is en zijn gekozen afstand hardloopt of wandelt, worden 3 Garmin horloges verloot. Deelname is gratis.

Thuiseditie 2020 in het kort
Van zaterdag 10 oktober t/m zondag 25 oktober 17:00 uur kan iedereen gratis deelnemen aan de Van Oers Marathon Brabant en zijn eigen parcours hardlopen. Gewoon vanaf de voordeur dus, of elke andere plek bij jou in de buurt. Je bent helemaal vrij hierin, als de afstand maar klopt: 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon of hele marathon. Voor deze afstanden worden klassementen opgesteld. Daarnaast kun je meedoen aan de bekende Familieloop (een rondje hardlopen met je (klein)kind) of een zelfgekozen route van 15 kilometer wandelen. Met dit alternatief willen stichting Marathon Brabant en hoofdsponsor Van Oers mensen in beweging houden, juist in deze tijd waarin veel evenementen niet doorgaan en sport extra belangrijk is voor de gezondheid.

Spelregels thuiseditie
Deelname aan de 5km, 10km, halve en hele marathon gebeurt met behulp van de app Strava. Dat is een app die afstand en tijd registreert bij het uitoefenen van verschillende sporten, waaronder hardlopen en wandelen. Je mag zelfs meerdere keren of aan meerdere afstanden meedoen als je wilt, je snelste tijd op een afstand geldt voor het klassement. Maar let wel: loop verstandig en luister naar je lichaam!

Doe je mee aan de wandeltocht of Familieloop, dan mag je een zelfgekozen bewijs van deelname opsturen naar de organisatie. De volledige spelregels voor de thuiseditie lees je op de website van de Van Oers Marathon Brabant.

Doe mee!
Ga naar het inschrijfformulier om je in te schrijven en kies je afstand. Je betaalt hiervoor geen inschrijfgeld. Bij je inschrijving mag je wel doneren aan het goede doel: de Harold van Zundert Stichting. De inschrijving sluit op 24 oktober.

In aanloop naar de thuiseditie krijg je via de website en social media kanalen van de Van Oers Marathon Brabant tips voor je wedstrijdvoorbereiding en mogelijkheden om je eigen (hardloop)feestje te bouwen. Via social media worden tijdens het evenement zelf aanmoedigingen en snelste tijden gedeeld.