Prijsuitreiking ARWB Crosscompetitie en PubQuiz goed bezocht

* Etten-Leur, 16 maart 2024 – Ook dit jaar organiseerde ARV Achilles (voor de vierde maal) het uitreiken van de prijzen van de ARWB Crosscompetitie. De overhandiging van de bekers aan de winnende crossers door ARWB-voorzitter Jacques van Gool en ARWB-penningmeester Jan van Praat vond plaats in de pauzes van de PubQuiz.

Om ongeveer half negen nam PubQuiz-leider Peter Gulden het woord, nadat Jan van Praat, ook als voorzitter van ARV Achilles, iedereen hartelijk welkom had geheten. Peter legde helder uit hoe de PubQuiz was vormgegeven, en liet meteen de teamindeling zien. Aan de hand van een bij het binnenkomen ontvangen nummer werden de deelnemers bij een van de veertien tafels ingedeeld, die uit 4 of 5 personen bestond. De PubQuiz kende zes speelronden van telkens 10 vragen, waarbij na de derde en de zesde ronde de prijzen van het Crosscircuit werden uitgereikt.

En na de laatste prijsuitreiking werden ook de scores van de veertien teams bekendgemaakt, en de winnende teams naar het podium geroepen. Tot slot was er ook nog een verloting op basis van het bij binnenkomst ontvangen nummer. Alle organisatoren bedankt voor het regelen van deze fijne avond voor hardlopend West-Brabant.

Minimaal aantal crossen voor podiumplaats
Over de prijsuitreiking was een misverstand, omdat er een leemte in de reglementen van de cross was ontdekt. Zo konden atleten van een categorie waaraan slechts enkele lopers hadden meegedaan, zelfs met 1 of 2 crossdeelnames op het podium van het eindklassement belanden. Vandaar dat binnen de ARWB na ampel overleg op maandag 11 maart is besloten dat – voor de competitie 2023-2024 – men aan minimaal 3 crossen moet hebben meegedaan om voor een podiumplaats in het eindklassement in aanmerking te komen. Gelukkig voor de aanwezigen wilde Dennis Francois van Groene Ster deze beslissing nog wel even mondeling toelichten en de aanwezigen hieromtrent gerust stellen. Voor de crosscompetitie 2024-2025 wordt het reglement uiteraard hierop aangepast.

Atleten-uitnodiging
Vanwege met name de privacywetgeving, lastig is om bijvoorbeeld van verenigingen emailadressen van atleten te krijgen. Voor deze prijsuitreiking is daarom gekozen de uitnodigingen voor de winnende atleten naar emailadressen van ledenadministratie en/of secretariaat van de desbetreffende vereniging te sturen. Want is niet (altijd) duidelijk bij wie je bij de verschillende verenigingen moet zijn voor dit soort zaken.

Voor de toekomst zou je kunnen denken aan een ARWB-contactpersoon. Een verenigingsfunctionaris die vanuit de ARWB rechtstreeks contact kan met trainers en atleten. En dan maakt het niet uit welke functies een dergelijke persoon al wel of niet heeft binnen zijn/haar vereniging.

Voor herhaling vatbaar
De verschillende reacties van de genodigden uit West-Brabant waren zonder uitzondering positief, men had bij Achilles een leuke en gezellig avond meegemaakt. Dus de kans is groot dat ook de vijfde opeenvolgende prijsuitreiking weer in Etten-Leur gaat plaatsvinden.

Eindstanden en foto’s
De foto’s van de (meeste)podia kan je hier zien en de eindstanden van de competitie kan je hier downloaden.