Bordsponsor Breda Bouw

* Etten-Leur, 14 maart 2024 – Regelmatig laat Rien Verhoeven van zich horen. Niet om te vertellen hoe het met zijn hobby hardlopen gaat, maar over de sponsoring van ARV Achilles. Rien is voor onze club dé persoon die contacten heeft en legt met (potentiële) fondsenverschaffers, ook wel sponsoren genoemd.

Eén van de mogelijkheden die Rien tijdens zijn praatje, tijdens de Algemene Leden Vergadering of op een koffie-avond van de lopersgroep, noemt is bijvoorbeeld wanneer hardlopende werknemers binnen hun bedrijf proberen interesse te kweken voor een sponsorovereenkomst met Achilles. Maar ook bij Achilles sportende ondernemers zouden erover na kunnen denken of hun bedrijf middels een reclamebord, een banner op de Achilleswebsite of in natura onze club financieel kan ondersteunen.

Wat kan een sponsor van ARV Achilles verwachten?
Daartegenover zorgt Achilles dan voor een mooi reclamebord langs de baan of achter de tribune, ongeveer eens per twee jaar een maand lang een banner op de website, regelmatig adverteren via de Nieuwskrant in de hal en aandacht voor sponsoren in de maandelijkse Nieuwsbrief. Daarnaast zien wij onze sponsoren ook graag met een team meedoen aan de jaarlijkse Mini Ropa Run, waarbij de lopersgroep op verzoek kan helpen om hun team qua lopers compleet te maken.
Hieronder lees je de bijdrage van Willem Dekkers, werknemer bij Breda Bouw.

Bordsponsor Breda Bouw
Enige tijd geleden werd ik door Rien Verhoeven benaderd om eens aan mijn werkgever (Breda Bouw) te vragen of ze bereid zijn om Achilles te sponsoren d.m.v. bordsponsoring. Deze vraag heb ik persoonlijk aan onze directie voorgelegd en de reacties waren positief, Breda Bouw wil graag de bedrijfsnaam verbinden aan sportieve activiteiten. Er werd gekozen voor een reclamebord langs de baan.

Hoe e.e.a. in zijn werk ging m.b.t. contractvorming, aanleveren logo en kosten was op dat moment nog niet geheel duidelijk. Op de website van Achilles is hiervoor ook geen uitleg te vinden. Ik heb deze informatie aan Rien Verhoeven gevraagd, deze heeft mij de nodige info toegestuurd.

Ik heb een document gemaakt met hierop een globale toelichting wat de bordsponsoring inhoudt, zodat een sponsor weet wat hij / zij kan verwachten. Voor toekomstige sponsoren is het misschien handig om op de website van Achilles een soort afvink-lijst te plaatsen. Dit document is op verzoek verkrijgbaar bij sponsoring@arvachilles.nl.

Vanuit deze ervaring ga ik proberen om meer bedrijven persoonlijk te benaderen om Achilles te sponsoren. De vrijwilligers van Achilles hebben het reclamebord van Breda Bouw een mooi plaatsje gegeven voor de tribune, bedankt hiervoor.

Met sportieve groet,

Willem Dekkers