JB – Walk of Life update (1)

* Etten-Leur, 15 november 2019 – Eerder is op deze website is al melding gemaakt van de memorial wandeltocht JB – Walk of Life. Tegelijkertijd is de werkgroep volop bezig om een prachtig, sportief en misschien wel emotioneel evenement voor elkaar te boksen.

Vier verschillende routes worden aangeboden
De routes beginnen en eindigen op zondag 02-02-2020 bij ons in de kantine en lopen door het noorden en noordoosten van onze gemeente.

De kortste route is 5 km en loopt over geheel verhard gebied. De andere afstanden, 10, 15 en 25 km lopen over gedeeltelijk verhard en onverhard terrein. We hebben in overleg met het Waterschap Brabantse Delta en een aantal privé-eigenaren het voor elkaar gekregen dat er ook gelopen mag worden langs sloten, over dijken en door weilanden waar dat anders niet mogelijk is. In die periode van het jaar, rekening houdend met lage temperaturen, vrieskou, regen en misschien ijs en sneeuw ziet het landschap er echt Hollands uit. Afzien? Nee, warm worden en in gedachten bij je buddy. Die ziet pas echt af.

Rustpunt bij zorgbooerderij Bollendonk
We hebben de medewerking gekregen van zorgboerderij de Bollendonk aan de Bollendonkseweg om daar gebruik te maken van hun toilet en kantine om even op verhaal te komen. Afhankelijk van de afstand kom je daar wel of niet langs. Tevens zijn er vrijwilligers/deelnemers die iets extra’s doen om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen, wat ze als ‘inschrijfgeld’ beschikbaar stellen voor het KWF.

Na afloop douchen en (droog)omkleden bij Achilles
Voor wandelaars is het vaak niet gebruikelijk om na het lopen van een wandeltocht te plaatse te douchen. Maar als je toch helemaal nat bent geregend en je wilt nog wat nablijven in de kantine, dan is douchen en een paar droge kleren aan wel prettig. Natuurlijk kan dat dan ook in ons clubhuis. Eventueel laat je een setje droge kleren achter in de kantine. We kunnen ons ook voorstellen dat de wandelschoenen helemaal doorweekt zijn geraakt in het hoge gras. Bij het controleren van de wandelroutes heeft de organisatie regelmatig op laarzen gelopen. Wandelschoenen en laarzen onderweg wisselen en het andere stel in de rugzak meedragen is zo gek nog niet.

Doe jij ook mee? Voor jezelf, je buddy of voor het goede doel? Geef je dan op via: www.inschrijven.nl