Wandelen, dat kan je ook bij Achilles doen!

* Etten-Leur, 11 november 2019 – Bij ARV Achilles denk je eerst aan atletiek, dat is logisch. En nu, in de natte herfst van 2019, wordt je ook niet meteen blij bij de gedachte aan een stuk te gaan wandelen.

Maar hoe vaak regent het nu eigenlijk gemiddeld in Nederland. Het aantal dagen dat het regent in Nederland varieert grofweg tussen de 120 en 155. Het is dus sowieso rond de 240 dagen per jaar helemaal droog. Bedenk daarbij dat het natuurlijk nooit de hele dag regent. Er is dus minimaal 67% kans op droogheid. Een stuk wandelen is dan een prima bewegingsactiviteit, die je nog tot op hoge leeftijd kan doen.

Bij Achilles hebben we diverse mogelijkheden:

55+groep
Is een fitte groep 55-plussers die het belang van conditie en sociale contacten combineren op twee mogelijke trainingsmomenten in de week. Op dinsdag- en donderdagochtend (van 09:30 tot 10:30 uur) wordt er op de baan getraind. Iedereen kan hier op zijn/haar eigen niveau aan mee doen. Het naderhand gezamenlijk koffie drinken in de kantine is een belangrijk onderdeel van de training! De titel dekt in feite de lading niet meer, want de gemiddelde leeftijd is momenteel zeker 65 jaar. Er kan worden hardgelopen en gewandeld op de atletiekbaan, voor dat laatste kiest tegenwoordig meer dan de helft van de ’55-plussers’.

wandelgroep dames (Dido’s)
De Dido-groep is een damesgroep van ongeveer 50 personen die op de dinsdag- en donderdagmorgen trainen, vandaar de naam Dido. Je hebt de keuze om hard te lopen of te wandelen. Er wordt tijdens de wintertijd op de baan en de weg getraind en tijdens de zomertijd in het Liesbos (09:30 uur) en op de baan (09:00 uur). De verdeling tussen het aantal hardloopsters en wandelaarsters is zo’n beetje fiftyfifty.

Na de training wordt er gezellig een kopje koffie gedronken. De leeftijd ligt tussen de 40 en 70 jaar en je staat er versteld van hoe fit ze zijn en blijven. Het is een sociale groep die zich er heel bewust van is dat sporten goed is voor de gezondheid.

Wandelgroep atletiekbaan
Zij lopen drie keer per week een uur op de atletiekbaan, ooit opgestart met medewerking van de Etten-Leurse huisartsen Satter en Enneking, speciaal bedoeld voor diabetici, toen de ElDias groep genoemd.

Tegenwoordig is het gewoon een gezellige gemengde wandelgroep, waar ook – met dank aan de jaarlijkse Rollatorrace – sinds enkele jaren rollatorgebruikers meelopen. Op dinsdag wordt om 09:15 uur begonnen, donderdag worden vanaf 09:30 uur de eerste stappen gezet en elke zaterdag wordt de atletiekbaan van het sportcomplex de Lage Banken tussen 09:00 en 10:00 uur vrijgehouden voor deze groep wandelaars. En ook deze groep blijft na de inspanning nog graag onder het genot van koffie, thee of chocomelk nog even nakletsen in de kantine van Achilles.

Nordic wandelen
Vier keer per week is het mogelijk om in Achilles-verband te Nordic walken. Op maandagavond vertrekt de groep NW om 19:30 uur vanaf de atletiekbaan om 60 minuten door Etten-Leur en omstreken met de bekende poles te wandelen. De tweede training is op woensdagavond, dan wordt er om 19:30 uur gezamenlijk voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur bij de accommodatie van Achilles afgesproken.

Op donderdagochtend lopen de Nordiccers in de wintertijd vanaf de atletiekbaan om 09:00 uur zo’n zestig minuten, terwijl in de zomertijd het Liesbos wordt aangedaan, daar worden om 09:30 uur de eerste passen gemaakt. De vierde trainingsmogelijkheid is op zaterdag, dan vertrekken de NW-ers om 09:00 uur voor een langere sessie vanaf parkeerplaats De Bak van het natuurgebied de Pannenhoef.

Meer informatie
Neem contact op met onze coördinator Gerry Buckens (GymWandelNordic@arvachilles.nl)