De snelste afsluiting van de Havenfeesten

* Etten-Leur, 21 mei 2024 – Pinkstermaandag 2024 op de Leur: de Lelieloop.

Om 11:00 uur staan er al heel wat Achillesleden aan de start van de 10 kilometer die de lopers langs de haven, Schoenmakershoek, de Westpolderplas en het buitengebied weer door de molen terugvoeren naar de finish bij het Turfschip.

Voor sommigen de eerste 10 ooit, voor anderen is het al vele jaren vaste prik op deze meestal zonnige dag. Onze Framerunner Menno neemt onderweg het zekere voor het onzekere en draait bij de waterpost om, om niet vast te komen zitten op het modderige pad waarmee hij wel meer kilometers maakte.

De 1K en 2,5K
Nadat iedereen binnen was, waren de jongste deelnemers aan de beurt voor de kilometer. Bij de meisjes zaten zelfs 3 pupillen in de top 5; Indira, Lotte en Cato. Na deze spannende race was het de beurt aan de 11 tot en met 14 jarigen op de 2,5 km. Ook daar weer een heel sterk veld waarbij dit keer 3 junioren, namelijk Ruben, Lucas en Tim, bij de jongens de top 5 behaalden. Ruben werd zelfs 1e in een tijd van 9 minuten en 16 seconden. Lizzie Nouws werd bij de meisjes knap 3e.

De 5K, eindexamen voor 13 Achilles opstappers
Om 13:00 uur waren aardig wat deelnemers begonnen aan de 5 kilometer, waaronder 13 opstappers die deze wedstrijd als kers op de taart cadeau kregen. Ze hebben hem allemaal uitgelopen en zullen de komende weken instromen bij de verschillende lopersgroepen.

De organisatie was zoals altijd weer uitstekend, het weer uiteindelijk nog best warm en na afloop was er voor velen een welverdiend drankje of ijsje. Voor de Achilles leden was dit weer een geslaagde Lelieloop!

Foto’s en uitslagen
De foto’s staan weer op ons Flickr-account en voor de uitslag kan je deze link activeren.