Tweede atletiek competitiewedstrijd 3e divisie bij ARV Achilles

* Etten-Leur, 27 mei 2024 – A.s zondag 2 juni 2024 organiseert de atletiekvereniging van Etten-Leur een wedstrijd in het kader van de landelijke atletiekcompetitie. In drie wedstrijden moeten de deelnemende teams zoveel mogelijk punten zien te halen (tijden en afstanden worden daartoe omgerekend in punten) om te promoveren naar de 2e divisie.

De eerste wedstrijd was op 21 april in het Utrechtse Nieuwegein, waar bijna 300 atleten van 19 verschillende verenigingen meededen. De deelnemende clubs komen uit de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. De vrouwen- en mannenteams van Achilles doen goed mee in deze competitie, Na één wedstrijd staan de vrouwen op de 38e positie (van de 72) en de mannenscore in Nieuwegein zorgde voor een voorlopige 36e plaats (91).

De 2e competitiewedstrijd is op zondag 2 juni bij ARV Achilles
Ook deze zondag verwachten we bijna 300 sporters, met trainers, juryleden, partners/ouders/familieleden en andere fans wordt het een drukke dag op en rond de atletiekbaan aan de Concordialaan. Wat kan een argeloze bezoeker, die in Etten-Leur voor de rest van het jaar afgezien van een enkele cross, toeschouwer is van een van de wegwedstrijden in Etten-Leur?

Wat is er op 2 juni te zien?
Zoals bekend is atletiek de moeder der sporten, zodat je naast hardlopen over 100, 200, 400, 800 1.500 en 3.000 meter kan zien, maar ook 400 meter horden, en als afsluiting van deze competitiedag de estafette 4 x 100 meter. Daar tussendoor staan nog de volgende onderdelen op het programma: ver- en hoogspringen, polsstokhoog springen, speerwerpen, kogelstoten en hink-stap-springen. Kortom veel verschillende atletiekdisciplines, waarvan het eerste onderdeel om 11:00 begint, deze teamstrijd eindigt met de start van de 4 x 100 meter estafettes om 16:15 uur.

Gratis toegang
Zoals altijd is de toegang tot deze wedstrijd gratis. Bij Achilles kan je terecht voor een hapje en drankje in onze kantine. Daarnaast beschikken we uiteraard over kleedruimtes, met douches en toiletten. Vanaf de overdekte tribune en langs het lage hekwerk dat zich rondom de atletiekbaan bevindt, kan iedereen de wedstrijd goed volgen. De resultaten van de atleten zijn nagenoeg live te volgen op www.atletiek.nu.