De dertigste Lelieloop en het verhaal van Menno

* Etten-Leur, 29 mei 2023 – Traditioneel op Tweede Pinksterdag in Etten-Leur is de Lelieloop, die dit jaar al voor de dertigste keer werd georganiseerd. Deze wedstrijd telde ruim 350 deelnemers, die hun respectievelijke afstand (1 km kinderloop, 2,5 km juniorenloop en de 5 en 10 km wedstrijdloop) allemaal in éën ronde liepen. Een mooi gebaar van de organisatie, goed om vast te programmeren voor de volgende editie(s). De snelste Achillesman van M55-er Henk Buesink, die overall als nummer vijf over de finishlijn sprintte en 37:30 liet noteren. Loes Koevoets was de snelste dame van Achilleszijde, met 47:08 klasseerde zij zich als nummer zes. Het aantal Achillesleden dat aan deze races meedeed was iets meer dan twee dagen eerder in Sprundel: maar liefst 27 jongens/mannen en 28 meisjes/vrouwen deden er mee aan de 30e Lelieloop!

Opstappers lopen 5 km wedstrijd!
Examenwedstrijd voor de leden van de Opstapgroep. Daarvoor was dit Etten-Leurse loopfestijn uitgekozen, al voordat ze op 20 maart 2023 begonnen met hun 10-weekse hardloopcursus. Veertien leden van deze groep zouden starten op 29 mei, eentje viel er door blessures af. Dus 13 deelnemers zijn geslaagd voor hun ultime test. En de trainers Marloes en Karin renden met ze mee. Nu de conditie vast houden en mogelijk nog verder verbeteren, dan raak je vanzelf verslaafd aan het hardloopvirus.

Ereplaatsen voor Achilleslopers
Podiumbeklimmers waren er bij de loop over 1 kilometer: Ruben van Leeuwen werd met 3:49 tweede bij de jongens en Indyra Blom met precies dezelfde tijd derde bij de meisjes. Voor de juniorenloop over 2,5 km. verscheen bij de meisjes Lizzy Nouws op de tweede podiumpositie, terwijl Ruben Hellemons en Lucas Touw de nummers 1 en 2 werden van het jongenspodium van die afstand.
Een bijzondere vermelding is er voor Jürgen Koevoets, die tijdens zijn 10 km-race clubgenoot en Framerunner Menno Hermeling, die door Jürgen 700 meter door het mulle zand van de Hanekinderstraat heeft geduwd!

Uitslagen en foto’s
Op uitslagen.nl staan de resultaten van de 30e Lelieloop, en met het activeren van deze link kan je op Flickr een aantal Achillesleden zien rennen.

Het verhaal van Menno
Op tweede pinksterdag heb ik, Menno Hermeling, FrameRunner van het eerste uur meegedaan aan de Lelieloop in Leur. Het was mooi zonnig weer, wel een beetje fris, prima loopweer dus.

Net voor de start heeft mijn trainer Ruud Touw, mij op de FrameRunner geholpen en mij van goede adviezen voorzien. Het startpunt was bij het Turfschip en bestond uit één ronde van 10 km door het buitengebied. Het parcours was de eerste 6 km goed begaanbaar, maar toen kwam er een onverhard en ongelijkmatig zandpad. Op advies van mijn trainer moest ik daar langzamer gaan lopen, maar uiteindelijk ben ik toch gevallen, gelukkig niet hard. Ik ben door medelopers weer in het zadel geholpen, zodat ik de laatste kilometers door kon lopen. Op korte afstand van de finish was het parcours door de molen, die aan de haven ligt. Dit vraagt voor mij de nodige stuurkunst. Uiteindelijk kwam ik binnen het uur over de finish en was behoorlijk moe. Bij de finish stond fruit en drinken klaar, heerlijk!

Het was weer een super ervaring met al die enthousiaste mensen bij de finish.

Ik weet zeker, dat ik de volgende keer weer mee doe, ondanks de stijve toch wel pijnlijke arm, die ik na de val, nu wel heb!

Groetjes Menno Hermeling