Toon Heeren snelste M55-er op Rondje Sprundel

*Etten-Leur, 27 mei 2023 – Rondje Sprundel, althans de 10 kilometerrace, was de vierde wedstrijd van het Mervo Sport Loop Circuit West-Brabant. Dit circuit telt negen wedstrijden, en je doet mee aan het eindklassement wanneer je 6 van de 9 wedstrijden hebt meegedaan. De eerstvolgende wedstrijd is op woensdagavond 7 juni (19:30 uur), de Pagnevaartloop in Oudenbosch.

Terug in Sprundel, waar het voor het eerst sinds enkele weken ‘normaal’ lenteweer was. Maar helaas hadden de lopers geen gelegenheid gehad om aan die weersomstandigheden te wennen. De temperatuur had echter geen invloed op de drukte bij de start aan de Hertog Janlaan, waar zo’n 250 deelnemers om klokslag vier uur (de starter bleef wat achter met zijn startpistool) op weg gingen voor één (5) of twee (10 km) rondje Sprundel.

De eerste Achillesloper die na 2 rondjes terugkeerde bij de finish was Toon Heeren, hij won de 10 km bij de M55 in 36:30. In dezelfde categorie haalde Kees Lazeroms, die langzaam aan het terugkomen is van blessureleed, net het podium niet met zijn vierde plek in 41:05. Zijn zus José wist wel een podiumplek te veroveren, zij werd derde bij de V55 in 46:10. De onlangs 65 geworden Jan Arnouts liet zich meteen gelden in zijn nieuwe leeftijdscategorie. Net één tel binnen de 44 minuten klasseerde hij zich als nummer drie bij de M65. In totaal deden er 11 Achillesleden mee aan deze wegwedstrijd. De uitslagen kan je hier vinden, voor foto’s van (Achilles)deelnemers moet je deze link activeren (onderweg (Adriëtte van Veeken) en podium (Melina Sumpena Adinata).