Weer een soort baanwedstrijd bij Achilles

* Etten-Leur, 8 juli 2020 – Voor het eerst na het uitbreken van de corona-pandemie, is er bij Achilles weer een soort van baanwedstrijd gehouden. Zo’n 36 lopers en loopsters deden mee aan aan de door de lopersgroep georganiseerde 1.500 meter. En op uitnodiging deden ook een viertal RoadRunners mee. Er werd gelopen in drie series, de serie met de snelste lopers ging het eerst van start en werd gewonnen door RREL-er Thomas Crul, die precies één seconde onder zijn vooraf opgegeven streeftijd door wedstrijdleider Riny Oostvogels werd geklokt.
Snelste dame was Linda van der Sanden (5:19), die in een ultieme eindsprint Corné van Beek achter zich liet.

Wedstrijdfoto’s
En de hoffotograaf van Achilles, de door een blessure verhinderd om mee te lopen Paul van Dongen, maakte een kleine honderd opnames. Desgevraagd meldden de deelnemers dat ze deze wedstrijd een leuke prikkel vonden, die de trainingsarbeid op een goeie manier onderbreekt. Voor een aantal lopers was het de eerste keer dat ze aan een baanwedstrijd meededen, dus meteen ook een PR op deze afstand. Na afloop werd de drie en driekwart baanronde uitgebreid in de weer geopende kantine geëvalueerd.

Turfloop in Schijf
Het eerst volgende onderdeel van de interne loperscompetitie van de lopersgroep van Achilles is de Vijf van Schijf, waar de organisatie van de Turfloop op zaterdag 11 juli het parcours tussen 10:00 en 19:00 uur heeft opengesteld.

Resultaat
De uitslag van dit onderdeel van de loperscompetitie kan je hier downloaden.