Zevenheuvelenloop en Zevenheuvelennacht: 23 Achilleslopers

20141116NijmegenEB00* Etten-Leur, 16 november 2014 – De 7- Heuvelenloop over 15 km was dit jaar een natte aangelegenheid. Maar omdat erg weinig wind stond bij 10 graden, hadden de 25.000 gestarte lopers daar uiteindelijk weinig last van. Het evenement was weer perfect georganiseerd en de sfeer was zoals altijd in Nijmegen uitstekend, aldus Cees van Leest.

Achilles-LTV atleet Michaël Groeneweegen was de snelste Achillesloper over de 15 kilometer van de Zevenheuvelenloop editie 2014.  In een niettegenstaande het parcours vlakke race (18:03-18:16-18:17) kwam Michaël tot 54:40.De in Nijmegen deelnemende dames van trimgroep 2 (Nanny van de Riet, Marloes Hendrikx en Ella Bastiaansen) hebben tegenwoordig een personal trainer in de persoon van Arjaan Jansen. Dankzij die trainingen worden er goede resultaten behaald.

Meer positieve reacties, zoals van Barbara Wierema: “We zijn weer met een aantal Achillianen naar de 7heuvelen geweest. Ondanks het grijze weer een prachtige dag. De duizenden gekleurde hardloopshirtjes staken vrolijk af tegen de grijze lucht, een mooi gezicht als je over de heuvels rent. Ondanks het regenachtige weer was er veel publiek, muziek en entertainment; een prima sfeer. En die leuke dag uit begint al in de trein, waar iedereen met sportschoenen aan met elkaar aan de praat raakt en die spaarzame niet-hardloper uitlegt wat we met z’n allen gaan doen in Nijmegen. De organisatie was weer top, gebroederlijk met z’n allen in de parkeergarage, een hele hoek met Achillesleden. Moed verzamelen om in het druilerige weer te gaan inlopen, nog nooit zoveel rennende vuilniszakken bij elkaar gezien. Vervolgens lekker warmpjes dicht op elkaar in het startvak. De super snelle lopers zijn natuurlijk al lang op weg, we horen dat ze met 28 km/uur de heuvels trotseren. Dat gaan wij ze niet nadoen. En dan begint de tocht ook voor ons, aangemoedigd door de vele toeschouwers. Vals plat, echte heuvels (die ook naar beneden gaan!) omringd door herfstachtige natuur, bikkelen dus. We zijn tevreden met onze eindtijden.”

Ontbrekende deelnemers op de uitslagenfoto zijn de Achillianen die aan de Zevenheuvelennacht (7 km.) meededen:20141117Nijmegen-ZevenheuvelenloopUITSLAG

  • 38:08 Peggy Oonincx
  • 42:22 Yoeke Stolk
  • 47:02 Kitty Lauwen