Jan Muller wint zijn eerste trail

20141116MaasmechelenTdW01* Etten-Leur, 17 november 2014 – De Sprundelse ultraloper Jan Muller wist gisteren in het Belgische Maasmechelen bij de marathon  van de Kraftman’s Marathon Trail als eerste over de eindstreep te komen. Jan deed over die 99% onverharde marathon 3.18:59. Zijn teamgenoten Tonio de Jong en Jose Kuijstermans deden mee aan de halve marathon. Hun eindklasseringen waren resp. 41e 1.50:04 en 19e in 2.19:34.

De opgetekende belevenissen tijdens de trail in België zijn van de hand van Jan Muller:

“Op een natte zondagmorgen begeven zich 3 Feetanalysis/Achilles leden zich naar Maasmechelen, om daar de Kraftman Trail te lopen. Te weten Jose Kuijstermans 21 km, Tonio de Jong 21 km en ondergetekende Jan Muller 42 km! Een door de Kraftman triatlon club georganiseerde trail over 2 lussen en 4 afstanden. Een lus van zeven kilometer en een lus van 14 kilometer, bij elkaar 21 en dit 2 maal is 42 kilometer. Het lusje van 7 km. is door een bos en de lus van 14 is rondom een grote zandafgraving met bos en mooie open stukken. Verder is het parcours water met zand, water met veel zand, zand met water en vooruit ook wat grove kiezel, dit alles op veel plaatsen bedekt met bladeren verder een stukje van 500 meter verhard en als toetje 25 meter sporthalvloer. De finish was in midden in de sporthal! Ook de hoogtemeters deden een leuke duit in het zakje! Dat wat het betreft het parcours.

De lopers vonden deze omstandigheden prima en vermaakte zich kostelijk op alle twee de afstanden. Jose liep haar derde halve marathon en dan meteen onder deze omstandigheden, dat geeft aan dat ze er veel plezier in heeft, ze is zelfs even gestopt om van de omgeving te genieten, dat belooft wat voor de toekomst in het trail lopen! In Etten-Leur liep ze 1.50 op een vlakke halve en was erg diep gegaan, nu kwam ze lachend over de finish!

20141116MaasmechelenTdW02Tonio liep ‘m lekker in zijn eigen tempo en vond de omstandigheden helemaal naar wens, alleen wilde hij niet te snel natte voeten krijgen, maar dat lukte hem helaas niet. Wel het passeren van andere lopers, dat ging hem goed af. Hij liep zijn trail als een stevige training en was erg tevreden gezien de omstandigheden.

Ja en dan ik zelf, ik weet het niet goed, rustig gestart en lekker gelopen. Eerste ronde in 1.38:50 en het tweede rondje gewoon tempo vastgehouden en de rest, ja gewoon inhalen en doorlopen! Dan loopt er niemand meer voor je, oké nog 1 loper van de 21, die haalde ik nog 1 kilometer voor de finish in.”

Het parcours van de trail zie je in dit filmpje (02:05).20141116Maasmechelen