Wisselende wedstrijd van Achilles heren seniorenploeg

20170430Alex* Etten-Leur, 30 april 2017 – Vergelijkbaar met de wisselende wind die volgens metingen overal vandaan kwam. Vooral de werpnummers, horden en mila onderdelen gingen goed (volgens of boven verwachting). Op de onderdelen kogel en kogelslingeren werden de clubrecords bij de senioren benaderd.

Stephan bleef in zijn debuutwedstrijd voor de ploeg slechts 7 cm verwijderd van het bijna 40-jarige clubrecord op kogel. Arjan kwam in de buurt van zijn eigen clubrecord kogelslingeren. Rick had een zware opgave vandaag met een mila combi van 800 en 5.000 meter. Door slim loopwerk liep hij grote delen van de beide wedstrijden goed uit de wind en liet hij zich handig gangmaken door de concurrenten. Dit resulteerde vooral op de 5.000 meter in een keurige eindtijd. Op de 5 km was ook de inmiddels vaste 2e loper Karsten weer van de partij. De springonderdelen en korte sprintnummers vielen een beetje tegen. De wind speelde hier wel een rol in, maar daar hadden alle atleten last van. Bart had moeite om een geldige poging te produceren bij ver, Joost presteerde duidelijk onder zijn kunnen op hoog. Ook op de 100 en 200 meter zat het Joost niet echt mee. Bij Alex zat het uiteindelijk ook tegen. Bij het polstokhoogspringen haalde hij nog wel 3.80 m, wat gewoon een goed resultaat is. Bij de vervolghoogte raakte hij echter geblesseerd, waardoor hij de wedstrijd moest afbreken. Vooral voor Alex een teleurstelling omdat er op veel meer was gehoopt.  Gelukkig kwam gedurende de dag ook de teamspirit naar boven, want de tegenvaller op hoog werd door Bart nog keurig gerepareerd en ook op het korste sprintnummer, de 100 meter zorgde debutant Ruben dat de schade beperkt bleef. Door het uitvallen van Alex moest er veel geschoven worden in de indeling van de Zweedse estafette. Uiteindelijk liep een verspringer (Bart) de 300 m en een kogel/discuswerper (Stephan) de 100 m. Deze improvisatie opstelling (inclusief Maarten en Ruben) leverde gelukkig maar een beperkt puntenverlies op.

Tijdens de wedstrijd werden 5 persoonlijke records verbeterd. 1e jaars B junior Ruben verbeterde zowel op de 100 m als 200 m zijn pr. Maarten deed dit op de 110 meter horden en liep vervolgens een degelijke 400 m. Johan verbeterde zich met enkele centimeters op het kogelslingeren en ook de derde debutant Pascal verbeterde zichzelf op het verspringen. In de poule eindigde Achilles uiteindelijk als 6e. In de landelijke stand van de 2e divisie staat Achilles 11e. Alleen in 2015 hebben we er ooit beter voor gestaan na de 1e wedstrijd, dus uiteindelijk gewoon tevreden met het behaalde resultaat. Op zondag 28 mei volgt de tweede wedstrijd in Breda.

De resultaten en stand in de competitie kan je hier zien.

De door Rick Lambregts (en een paar door anderen) gemaakte foto’s staan hier.