Wilbert eerste M45-er bij Spado-cross

* Etten-Leur, 17 december 2018 – Gisteren de Spado-cross gelopen op een nieuw parcours en in een ander jasje. De start met diverse categorieën bij elkaar was een succes. Een uitdagend parcours waarbij het publiek in dezelfde ronde de atleten meerdere malen konden zien. De zwaarste heuvels waren uit de ronde verdwenen, maar het aantal zandstroken was er zeker niet minder op geworden. Voornamelijk voor de dames was het extra pittig doordat zij ook bijna zo’n 8 km moesten afleggen door de gezamenlijke start.

De start en finish locatie leuk aangekleed met spandoeken tenten om te verkleden, plus een foodtruck en 2speakers om de toeschouwers van het wedstrijdverloop op de hoogte te houden.

Ook tussendoor wat opzwepende muziek. Door verschillende categorieën bij elkaar te voegen starten er ruim 80 hardlopers.

Diverse Achillesleden behaalden een podiumplaats. Waarbij Wilbert Touw het meest verrast was door te winnen in zijn categorie. De prijsuitreiking vond vrijwel direct na binnenkomst laatste loper plaats.

Al met al een compact programma van 11:00 tot 14:00 uur, wat door de lopers als zeer positief ervaren werd.

Tekstbijdrage: Rien Verhoeven

Foto: Paul van Dongen, voor meer van zijn foto’s, klik hier.

De uitslag van de Spado-cross kan je hier bekijken. Het verslag van Bep Tielemans (BN de Stem) kan je hier zien.