Wedstrijdkalender ARV Achilles, maar ook juryleden gevraagd

* Etten-Leur, 12 december 2018 – Zoals elk jaar worden er door Achilles weer een aantal wedstrijden georganiseerd. Voor 2019 betekent dat  het volgende:

* zaterdag 23 mrt – Trainingspakkenwedstrijd.
* zaterdag 13 apr – Mini Ropa Run i.s.m. roparunteam 248 SwietelskyGo4life
* zaterdag 6 apr. – 1e competitiewedstrijd C/D junioren
* zondag 14 apr – 1e competitiewedstrijden senioren 3e divisie
* zaterdag 27 april – Achilles uurloop in het Liesbos
* vrijdag 10 mei – Achilles Avondwedstrijd.
* zaterdag 15 jun – 4e wedstrijd Athletics Champs (pupillen)
* zaterdag 28 sep – Clubkampioenschappen

Juryleden gevraagd
Uiteraard is het belangrijk dat er deelnemers zijn die aan deze wedstrijden mee willen doen. Voor hen organiseert Achilles deze wedstrijden. Waar wij als organisatie ook niet zonder kunnen, dat zijn vrijwilligers die nodig zijn om dergelijke wedstrijden soepel te kunnen laten verlopen. Met name de juryleden zijn van een doorslaggevende factor om de atleten een goed georganiseerde wedstrijd aan te kunnen bieden.

Om als voorwaardig jurylid te kunnen fungeren is het noodzakelijk dat leden van atletiekverenigingen (en dus ook automatisch van de Atletiekunie) daartoe een cursus volgen. Zo’n jurycursus bestaat uit 12 modulen van één uur, vaak gehouden op vier bijeenkomsten van drie uur. Vanaf 23 februari 2019 wordt er bijvoorbeeld een cursus Jurylid Algemeen gehouden bij DJA in Zundert. Op dit moment is nog plaats voor 14 geintereseerden.

Alle juryopleidingen worden gratis aangeboden aan leden van de Atletiekunie. Dit betekent dat je voorafgaand aan je inschrijving in het bezit moet zijn van een geldig lidmaatschapsnummer. Ben je geen lid, maar wil je wel graag een juryopleiding volgen? Neem dan contact op met de jurycoördinator (juco) van de vereniging. Bij Achilles is dat Ine Hondeveld: juco@arvachilles.nl Bijkomend voordeel is dat juryleden geen vrijwilligersbijdrage (€ 35,00) in rekening wordt gebracht door de penningmeester wanneer ze twee dagdelen gejureerd hebben.

Geïnteresseerd
Geïnteresseerden schrijven zich rechtstreeks in via de website, maar graag in overleg met de juco. Let op: bij inschrijving moet je in het bezit zijn van een geldig Atletiekunie-lidnummer. Alléén leden zijn verzekerd tijdens de cursus en krijgen toegang tot het digitale lesmateriaal. Ongeveer een week voor de startdatum ontvangen alle deelnemers en de opleider een bevestiging en krijgen zij toegang tot het digitale lesmateriaal. Er is geen afsluitende toets. De opleider bepaalt aan de hand van indrukken en aanwezigheid of de cursist geschikt is om zelfstandig aan de slag te gaan.

De opleider stuurt de lijst met geschikte cursisten binnen een week na de laatste bijeenkomst naar de Atletiekunie, die ervoor zorgt dat de cursisten hun juryaantekening krijgen.

Functieomschrijving
Het jurylid kan flexibel ingezet worden bij alle wedstrijdonderdelen voor de diverse uitvoerende taken die het wedstrijdreglement kent. Een jurylid heeft kennis van de normen en waarden van atletiek, de atleten en mede juryleden. Hij/zij kent de gebruiken en regels van de vereniging en de locatie waar de wedstrijd of het wedstrijdreglement plaatsvindt in combinatie met de algemeen geldende regels die worden voorgeschreven vanuit het wedstrijdreglement.