Veelbelovend NK Cross debuut voor Janne Lemstra

* Etten-Leur, 25 februari 2019 – Afgelopen weekend werden de Nederlandse Kampioenschappen Cross gehouden in de Noordoostpolder, bij Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. Volgens de organisatie is er een zeer uitdagend parcours met verschillende ondergronden uitgezet. De paden worden afgewisseld van gravel, zand, houtsnippers en gras en gaan soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere deelnemer aan het NK Cross een onvergetelijke verrassing. Op zaterdag 23 februari 2019 was het de beurt aan de Masters en op zondag liepen de A/B junioren en de senioren. Oorspronkelijk zouden ook José van der Linden en Kees Lazeroms meedoen, maar een verkoudheid bij de een en het niet fit zijn bij de ander bracht het aantal Achillesdeelnemers terug tot één: Janne Lemstra.

NK-debuut voor Janne Lemstra
Deze B juniore was nét de dag voor haar race 16 jaar geworden. Als voorbereiding op haar NK-debuut deed de Achilles juniore in de laatste week nog een drietal trainingen, waarvan een rustig duurloopje van 5 km op donderdag de laatste was, om daarna rust te pakken. Op de wedstrijddag zelf bestond de warming-up uit inlopen en wat looptechniek, zodat ze warm aan de start verscheen. Over haar race meldde Janne het volgende: “Het parcours was erg zwaar, vooral door het losse zand. Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn, maar nu ik een keer heb meegedaan, weet ik wel voor de volgende keer wat ik kan verwachten. Eerst baalde ik er wel van dat ik 13e was, maar achteraf vind ik het toch wel prima, omdat ik nog niet veel ervaring heb met dit soort wedstrijden. Voor de rest was het een mooie locatie en gelukkig ook lekker weer. Het was ook heel goed georganiseerd doordat ze alles duidelijk hadden aangegeven. “
Janne kwam na de twee ronden van 2 km als dertiende over de eindstreep na 17:36, ruim twee minuten na de winnares. Maar om als debutant als 13e te eindigen van een nationaal veld van 27 B juniores is zonder meer een goede prestatie. Met dat resultaat hield de Brabantse crosskampioene 2019 de eer van ARV Achilles hoog.

Waarom hardlopen
Toen Janne 9 jaar oud was begon ze met hardlopen. Ze vindt hardlopen leuk, omdat het een lekker gevoel geeft, vooral na het trainen. En ook vindt ze het leuk omdat het ook steeds beter gaat met het hardlopen en de motivatie die je daarvan krijgt. Haar trainer is Tjeerd Mijzen en ze traint samen met Rick Lambregts, Guusje Gijzen, Mels, Julissa van den Berg, Anne Lambregts, Bas en Wouter Castelijn. Rick Lambregts is niet alleen een trainingsgenoot maar ook haar regionale atletiekvoorbeeld, zoals op internationaal gebied Susan Krumins dat is.
Omdat haar trainer over het NK Cross vertelde werd Janne enthousiast en toen leek het haar wel leuk om mee te doen. Hierdoor heeft ze dus ook meer ervaring mee op gedaan. Ze traint 3 à 4 keer per week. Naast hardlopen doet Janne in het weekend ook wel eens aan mountainbiken of wielrennen. Over haar wedstrijddoel in 2019 vertelde ze dat ze gaat proberen om haar tijd (20:13) op de 5 km tijdens de Van Oers Brabant Marathon in haar woonplaats te verbeteren.

Brons voor Wilco Verwijmeren op NK Indoor Masters
Eerder deze maand werden er in Apeldoorn verschillende NK’s indoor gehouden, zoals op zondag 3 februari het NK Indoor Masters, waar Wilco Verwijmeren deelnemer was. De Achilles Master45 had zich ingeschreven voor het kogelstoten en kwam in zijn zesde en laatste worp het verst, zijn kogel landde na 7,90 meter. Daarmee bleef Wilco weliswaar op respectabele afstand van de nummers 1 en 2 (resp. 12,05 en 11,1 meter), maar kon hij tevreden zijn met zijn eerste NK-deelname, die meteen ook een bronzen plak opleverde. Het begin is er.

De uitslagen van het NK Cross kan je hier zien, het NK Indoor Masters hier.