Achilleslopers actief op twee fronten

* Etten-Leur, 19 februari 2019 – In Zundert vond de DJA-cross plaats, het vijfde onderdeel van de ARWB crosscompetitie 2018-2019 en in Bergen op Zoom werd door een aantal leden van de lopersgroep van Achilles in het kader van de loperscompetitie meegedaan aan de 15 km. In Zundert waren er zeven podiumplaatsen voor hardlopende Achillesleden: Lucas Touw (JPC), Sophie van Gurp (MDJ), Ruben Baljon was de snelse A junior, Karin de Wild werd derde bij de V35, Wilbert Touw en Hans van den Dungen stonden op plaats 1 en 2 van het podium van de mannen M45 en Henk Buesink won het van alle M55.


In Bergen op Zoom startten om 10:30 uur dertien leden van de Etten-Leurse atletiekvereniging op de drie rondjes Klavervelden met telkens een lusje het bos in. Toon Heeren was na vijftien km de eerste finisher in 52:45. Bijna zeven minuten later kwam Jos de Laat in 59:42 over de eindstreep, kort daarop gevolgd door Kees Lazeroms, die 59:49 noteerde. De Achilles-inbreng op de 15 km was overigens bijna 42% van het aantal deelnemers aan die afstand.

De uitslag van de DJA-cross kan je hier zien (voor pupillen en CD junioren klik hier)  en de resultaten van de Kievitsloop zijn hier te downloaden.

De 15 km van deze Kievitsloop was tevens het tweede onderdeel van de loperscompetitie van Achilles (deel 1 was de Achiles-cross). Het derde onderdeel is de 1.500 meter tijdens de Trainingspakkenwedstrijd op zaterdag 23 maart 2019. De tussenstand van de loperscompetitie kan je hier downloaden.

Foto’s van de DJA-cross (van Paul van Dongen) kan je hier inzien, maar ook bij de Kievitsloop zijn foto’s gemaakt, kijk hier.

NB: Hopelijk wordt er in de toekomst wat nauwkeuriger afgestemd qua agendering, want nu deden er 7 Achillesleden mee in Zundert (bij de AB junioren, senioren en masters) en 13 in Bergen op Zoom, dat kan toch niet de bedoeling zijn van de loperscompetitie.