Tweede Pinksterdag, de virtuele Lelieloop

* Etten-26 mei 2021 – De Road Runners Etten-Leur hebben ondanks de coronapandemie toch een virtule uitdaging gemaakt van hun traditionele Lelieloop. De lopers mochten weliswaar niet dóór de molen de Lelie lopen, maar er wel omheen. En dat deden uiteindelijk ruim tachtig deelnemers aan deze alternatieve editie.

Er deden dertien Achillesleden mee, waarbij de 7 Achilles pupillen en junioren bijna alle (virtuele) prijzen pakten! Ook Wilbert Touw was in goeden doen. Zelfs na zijn 11:03 op de 3 km van afgelopen zaterdag wist hij er op deze Tweede Pinksterdag op de 5 km nog een 18:36 uit te persen. Goed voor een tweede plaats achter de (uiteraard) ongenaakbare Dennis de Freytas.

De in Etten-Leur wonende maar bij het Tilburgse Attila trainende hardloper liep met gemak 15:22 over zijn 5 km.  Lees hier hoe het hem verging in het Italiaanse Siena half april, toen hij na jaren weer eens een marathon liep, en nu maar liefst 12 minuten sneller dan ooit!
Op de 5 kilometer bij de dames lieten Karin de Wild en Linda van der Sanden zich niet onbetuigd. Gezamenlijk liepen ze naar een gedeelte tweede plaats in 23:57, waarbij ook Karin zaterdag een 3 km op volle snelheid had gelopen en Linda vanwege een verhuizing die dag ook een complete workout heeft gehad!

Al met al was dit een leuke wedstrijdprikkel voor de 81 deelnemers aan deze alternatieve Lelieloop. Volgend jaar zijn we er allemaal weer bij, maar dan in een echte wedstrijd, RREL!

Klik hier voor de uitslag van de Lelieloop 2021 en hier voor de foto’s die de RREL maakten.