Protocol verantwoorde atletieksport per 5 juni 2021

* Etten-Leur, 7 juni 2021 – Dit protocol gaat uit van de per 5 juni 2021 geldende landelijke maatregelen en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast.

Dit protocol voor de atletiek is tot stand gekomen (door de Atletiekunie) in afstemming met andere sportbonden en gebaseerd op het algemene protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF.

Het protocol is inhoudelijk in lijn met de tijdelijke wet COVID-19, geldend van 27-11-2020 t/m heden.

Belangrijkste aanpassingen vanaf 5 juni

Atleten vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten (exclusief trainer) en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.
• Zodra atleten van 18 jaar en ouder de baan verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
• Groepslessen zijn toegestaan.

Atleten t/m 17 jaar mogen in groepsverband sporten en hoeven de onderlinge afstand van 1,5 meter niet aan te houden.
• Groepslessen zijn toegestaan.

Officiële wedstrijden en competities zijn toegestaan voor atleten t/m 17 jaar.
• Onderlinge trainingswedstrijden met atleten van de eigen sportvereniging zijn toegestaan voor alle leeftijden

De sportkantine en het terras mag open tussen 06:00 en 22:00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de horeca. Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht. Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan. Zelfbediening is niet toegestaan. Zowel in de sportkantine als op het terras zijn maximaal 50 personen toegestaan. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Bekijk ook de veelgestelde vragen van NOC*NSF over dit onderwerp.
Kleedkamers, douches en toiletten zijn open. Let op legionellagevaar. Spoel de douches en kranen eerst langdurig door. Bekijk ook de veelgestelde vragen van NOC*NSF over dit onderwerp.

Wil je het volledige protocol lezen, klik hier.