Tweede Athletics Champs in Bergen op Zoom

* Etten-Leur, 24 april 2022 – Opnieuw een winderige en zonnige zaterdagochtend: de jongste atleten van Achilles waren er klaar voor. Athletic Champs is afwisselend en uitdagend in een team aan een atletiekwedstrijd meedoen. De kinderen zijn veel in beweging en elke wedstrijd kent vaste en wisselende onderdelen.

Achilles was met drie teams goed vertegenwoordigd. En een goed begin is het halve werk, daarom start elke wedstrijd met een teamestafette. Daarna gingen de mini, C- en B pupillen (kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar) door naar het Vortexwerpen. 20 minuten lang mag elk kind omstebeurt zover mogelijk proberen te gooien met een rubberen pijl.

Lauren wierp de Vortex maar liefst 12 meter. Bij het onderdeel pendel zetten de atleten van team 18 met Cato, Luuk, Josje, Lauren, Vieve, Neeltje, Senne, Sanna en Mayra de tweede tijd neer. Een knappe prestatie omdat het hordenlopen in estafettevorm tijdens de trainingen nog niet aan bod was gekomen. Cato hield de flow vast en sprong 90 cm met een schaarsprong over de lat bij het onderdeel hoog. Bij het ‘stoten’van de M-bal (een bal van 1,5 kg) nam Vieve het stokje over door de bal 4 meter en 10 cm ver te stoten. Senne tenslotte liep in 4 minuten pijlsnel (met wind mee en wind tegen) 900 meter. Team 18 eindigde op een prachtige tweede plaats in het klassement.

Team 12 (bestaande uit Daan, Pijke, Bauke, Levi, Lucas, Jore en Giel) ging vanuit de teamestafette door naar de 60 meter sprint. Ook hier geldt dat er in 20 minuten zoveel mogelijk sprints mogen worden getrokken. Na het vortexwerpen en het verspringen was er voor de jongens een pauze van 20 minuten. Na de pauze pakte Daan de draad goed op, beter gezegd, de fietsband: het onderdeel Slingeren was aan de beurt. Hij slingerde tot 22 meter, een mooie verbetering van zijn prestatie.

Na de  60 meter horden kwam het laatste onderdeel: in 6 minuten zoveel mogelijk meters maken. Met elkaar hebben de jongens een uitstekende prestatie weggezet: ze zijn 1e geworden in het teamklassement.

Achilles boekte ook met team 4 mooie resultaten. Tim, Sofie, Isis, Ruben, en Jolien werden ook tweede! Jolien leverde een prachtige prestatie door op nog sneller dan in Steenbergen de 60 meter sprint af te leggen. Sofie was de snelste van alle A-pupillen op de 60 meter horden, een mooie prestatie!

Hier kan je de resultaten lezen.