Twaalf Achilles teams deden mee aan de Mini Ropa Run in Zundert

Achilles-LTV ongeslagen in MRR

Achilles-LTV ongeslagen in MRR

* Etten-Leur, 20 april 2014 – Zowel bij de bedrijvenloop als bij de verenigingenloop van de Mini Ropa Run in Zundert, georganiseerd door Running Team Zundert, deed ongeveer een dozijn Achilles teams mee.

De hardlopers van Achilles-LTV wonnen zowel de bedrijvenloop met als sponsor Johan Vergauwen Woninginrichting als de verenigingsloop, die met 25 teams dit jaar weer redelijk bezet was. Bij de bedrijventeams was blijkbaar de economische crisis de oorzaak van een halvering van het gebruikelijk aantal gesubsidieerde loopteams.

Bij de om 14:00 uur gestarte bedrijvenloop kwam de concurrentie uit eigen huis. Modoc Vergauwen-loper Daan Dirks met Kees Lazeroms  nog bij te houden, maar bij de eerste estafettestokwissel was het snel gedaan met  de oranje Modoc-lopers. Uiteindelijk wisten Daan Dirks, Alwin Roovers en Timothy Vergauwen, waarvan de eerste twee keer liepen, hun voorsprong steeds meer uit te breiden. En met 32:25 min had het team Johan Vergauwen Woninginrichting dan ook meer dan drie minuten voorsprong bij elkaar gelopen op Modoc Uitzendbureau, waarvan het team na 35:38 min gezamenlijk onder de finishboog doorliep.

Precies om 16:00 uur startte de verenigingenloop, die net als de bedrijvenloop tot doel had het Roparun team Runningteam Zundert te helpen aan een hogere opbrengst om de zorg aan mensen met kanker te verbeteren. In de 22 edities van de Roparun is tot nu toe meer dan 57 miljoen euro opgehaald!
Voor Achilles-LTV1 was Alwin Roovers de koploper, die tot na ruim een kilometer samen met de startloper van een DJA-team te hebben gerend, er vandoor ging. Timothy Vergauwen nam na een kleine zes minuten het stokje over, om dat na 4 km weer aan Daan Dirks te geven. Die kon na 6 km het verbindende element aan de frisse (net klaar met werken) Ben Vriends overhandigen, zodat de man met de meeste snelheid én kilometers (4 x 2 km.) in de benen, samen met zijn ploeggenoten over de finish konden sprinten. Met hun eindtijd kwamen de heren niet in de buurt van het in 2013 door henzelf gevestigde parcoursrecord van 29:55 min, maar 31:30 min was meer dan drieënhalve minuut sneller dan het op de tweede plaats eindigende DJA met 35:06 min. Een team met Johan Vergauwen, Wilbert Touw en Dick Ringelberg, waarvan de laatste twee dubbel liepen, realiseerde de vijfde positie in de eindrangschikking met 39:36 min.

Dat de Achilles teams 1, 2 en drie niet hoger reikten in het eindklassement was het gevolg van de verdeling der krachten, met dien verstande dat alle drie de teams zó waren samengesteld, dat ze qua team allemaal even sterk waren. En zo kwam dat ook uit: team 3 finishte in 40:41, nr. 1 in 40:54 en nr. 2 in 41:05. En dat die mix goed uitpakte bleek wel uit de wissel van 3 naar 4, toen liepen de lopers ongeveer gelijk op. Na de finish van de vijfde loper was het verschil tussen de drie teams nog geen 25 seconden!

Met dank aan Jan Baremans voor het speakeren en Dennie van der Sanden voor muziek en andere geluiden.

Dennie van der Sanden muziek en andere geluiden

Dennie van der Sanden muziek en andere geluiden

speaker John Baremans

speaker John Baremans

Foto’s van de MRR van Annie Dirks vind je hier

de uitslagen staan hier