Turfloop in Schijf

* Etten-Leur, 18 juli 2018 – Voor een zomeravondloop half juli werd de Turfloop in Schijf goed bezocht. Door de Turfloop krijgt de Schijfse kermis weer extra attentie en vice versa.  Een kleine honderdzeventig lopers telde de organisatie na afloop van de kinderloop (33 deelnemers), de 5 kilometer (76 lopers en loopsters) en de 10 kilometer, waaraan 58 hardlopers meededen. De snelste Achillesatlete op de langste afstand, die tevens meetelt in het klassement voor de Loperscompetitie van Achilles, was José van der Linden. De Etten-Leurse hardloopster liep de twee rondjes in 42:58.

Een snelle tijd, eigenlijk een té snelle tijd – zeker gezien het warme zomerweer -, omdat er tijdens de race een stukje van het parcours was overgeslagen door de voorrijdende fietser, zodat de ronde van vijf km ongeveer honderdvijftig meter korter was. Dus wanneer je dacht in Schijf een PR op de 10 km gelopen te hebben, moet je dat PR toewijzen aan de 9,7 km.

Snelste man van Achilles was Kees Lazeroms, die een dus ongekend snelle 36:32 op zijn naam schreef.  De uitslagen van de Turfloop zijn hier in te zien.

De stand in de Loperscompetitie kan je hier downloaden. En de foto’s van de Turfloop klik je hier aan. Nog meer Turfloop-foto’s heeft Jos van der Reep gemaakt, klik hier voor zijn collectie.

“Veel water tijdens Schijfse Turfloop”, aldus de Rucphense Bode.
“Turfloop op naam van Ricardo Sint Nicolaas”, kopte BN de Stem.