Trail Le Trèfle à 4 feuilles – Uitslag Egmond halve marathon

Parcours Trail Le Trèfle à 4 feuilles

Parcours Trail Le Trèfle à 4 feuilles

*Etten-Leur, maandag 12 januari 2015 – Actief zijn in de Belgische Ardennen, dat hebben Jan Muller en José Kuijstermans afgelopen zondag gedaan. Zij namen in het plaatsje Olne deel aan de trail Le Trèfle à 4 feuilles. Dit staat voor klavertje vier. Je kunt hier namelijk vier lussen lopen waarbij je steeds terug komt bij het startpunt. Hierdoor ziet het parcours eruit als een klavertje vier. Jan en José hadden niet het beste weer om in te lopen. Het was na al die regen ontzettend nat en de wind waaide aardig door je kleren. Dus… in beweging blijven.

Dit is het verslag van José: “De eerste lus had een lengte van 12km. Er zaten wat verharde wegen in het parcours, maar het was echt nergens vlak. We moesten continue stijgen of dalen waarbij soms pittige klimmetjes aanwezig waren. We liepen over weilanden en onze voeten zakten tot aan onze enkels door de modder. We hadden afdalingen waarbij we door afwateringspaden moesten lopen. Dat waren dus flinke doorweekte voeten.

De tweede lus was 11km. Deze lus was wat minder heftig, maar we bleven continue stijgen en dalen en ook hier was de modder en klei goed aanwezig. Ik (José) liep de 23 km in een tijd van 2:32:20 met zo`n 500 hoogte meters. Jan Muller is geen man om genoeg te nemen met deze afstand en ging door om alle lussen te volbrengen. De derde lus (9 km) was weer een vrij pittige, maar Jan was niet klein te krijgen. In de vierde en laatste lus werd hij dwars over een maïsveld geleid. Het is toch lastig lopen met al die stoppels en die modder. Deze natte en zware omstandigheden in de laatste lus (10 km) bleken Jan zijn benen ook te treffen, maar dat weerhield hem er niet van om weer een geweldige prestatie neer te zetten. Hij heeft de afstand van 42,3 km en 1000 hoogtemeters in maar liefst 3:30:00 uur kunnen afronden.”

Rabin Mohunlol deed op zondag 11 januari tijdens de PWN Egmond Halve Marathon deel aan de Kwart Marathon (10,5 kilometer). Hij deed de klok stilstaan op 46:47 (netto tijd 46:46). Die tijd leverde hem een 3e plaats in de categorie M45 op.