Toon Heeren weer snelste M45-er

Bosschenhoofd2017-240* Etten-Leur, 9 oktober 2017  – De vijfde editie van de Midsummerrun, dit jaar ongedoopt tot Rondje Seppe, was de aflevering waarin Toon Heeren zijn vorig jaar gevestigde parcoursrecord kwijtraakte. Zowel winnaar Mels Lambregts als nummer twee Ricardo Sint Nicolaas kwamen in Bosschenhoofd binnen de 33 minuten over de eindstreep. Om in 2018 weer € 50,00 te verdienen, moet er harder gelopen worden dan 33:28 min.

Toon weer met een 33-er
De 50-jarige hardloper uit Sint Willebrord liep overigens, met dank aan opjager Jeroen van Damme (33:37) zijn snelste tien kilometer tot nu toe dit jaar. Ook weer met deze 33:29 zijn de (hardloop)tijden van Toon nog steeds van nationaal niveau op deze afstand. Constant levert de Achillesmaster 33-ers af. Misschien gaat het in Rucphen op 22 oktober nog iets sneller. Dan loopt hij op het met één van zijn trainingsgenoten vastgestelde parcours van de Kluiskenshof 10 van ARV. In 2016 kwam Toon op de baan van AVR’90 al na 32:36 over de eindstreep gesprint.

Hans van den Dungen snel op de 5 km
Naast Heeren deed er nog een dozijn Achillesleden mee aan dit strakke rondje Seppe. Zo werd 50-plusser Hans van den Dungen prima derde op de 5 km in 18:03. D junior Mats Verhulst liep zijn rondje Seppe in 21:44 min. Op dezelfde afstand was eindelijk weer eens Jos Jochems te zien, die door een hinderlijke blessure een tijd lang aan de kant lijdzaam moest toezien hoe zijn trainingsmaatjes lekker hun kilometers draaiden. Nu deed Jos zelf weer mee en kan met 23:30 tevreden terugkijken op zijn terugkeer op het wedstrijdfront.

José van der Linden weer op het podium
Opvallende deelnemer aan de 10 km was Robin van der Sanden. De technische atleet van Achilles wist die afstand in 46:28 min te bedwingen. In Bosschenhoofd was de eerste plaats bij de Masters V45 niet voor José van de Linden, die slechts drie tellen later dan de vijf jaar jongere Janita van der Have van AV Flakkee over de meet snelde. Na de beide rondjes in Bosschenhoofd samen met club- en trainingsgenoot Rob Luijkx (43:32) te hebben gelopen, kwam de Etten-Leurse hardloopster voor het eerst sinds tijden weer eens onder de 44 minuten over de finish. Dat lukte José de afgelopen jaren alleen nog maar in Halsteren. Nu realiseerde zij 43:36, een uitstekende uitgangsbasis voor een snelle halve marathon in Etten-Leur.

Achilles-resultatenKlik hier voor de foto’s (302) van Paul van Dongen, en hier voor die (124) van Jaap Lagendijk. En Jos van der Reep (532)was ook met zijn camera aanwezig.