Toon Heeren 12 keer winnaar in Standdaarbuiten

Standdaarbuiten2016-317*Etten-Leur, 8 mei 2016 – Volgens Bep Tielemans van BN Stem is Toon Heeren al 12 maal als winnaar over de eindstreep gelopen in Standdaarbuiten. In ieder geval dateert zijn snelste tijd uit 2005, de stylist uit Sint Willebrord legde de 15 af in 48:39. Zijn PR op de 15 km leverde Toon op 24 mei 1999 af, tijdens het uitstapje van de Zevenheuvelenloop naar het voorjaar: 46:02.

En het parcoursrecord in Standdaarbuiten staat al sedert 2004 op naam van de Keniaan Yator Miningo (45:01), dus voor deze regionale hardloopwedstrijd zeer scherp! Toon wist op Hemelvaartsdag 2015 voor de derde keer als winnaar bij de M45 én overall met de zege te strijken.

Clubgenoot Jan Arnouts schreef hier het volgende over:
“Het was toch wel erg warm om te lopen. Moest je toch aan wennen. Kees Lazeroms zou eerst niet starten. Hij had een lichte blessure uit de uurloop (Koningsdag) overgehouden. En heeft daarom de eerste 9 à 10 km als haas opgetreden voor Corné van Beek en is de laatste kilometers gaan versnellen. Zelf heb ik de hele wedstrijd samengelopen met Marlon Deijkers (M35) en Christ Wouters (M55). Wouters was dus ook een podiumklant in mijn categorie, maar hij finishte 25 seconden na mij en zodoende werd ik 3e achter de toppers bij de Masters 55: Adrie Faes (Dynamica) en Ruud Woord (Thor). Andere lopers van Achilles waren o.a. : Toon Heeren, Jeffrey Faes, Corné van Beek, Jan van der Moezel en Kees van der Sande, plus Henk Buesink.” Die laatste leverde ook een raceverslag in:

“Prima weer op bevrijdingsdag. De eerste wedstrijd van het jaar onder zomerse omstandigheden. Een beetje wind zorgt ervoor dat we tijdens het lopen het niet te warm krijgen. 15 km is niet mijn afstand, maar ik loop dit rondje graag dus ik kies een aparte aanpak. Zeer rustig starten eerste rondje 4 min per kilometer en dan per rondjes versnellen. 100 meter na de start voel ik dat mijn rechter kuit stijf is, pff dat wordt een opgave, oppassen dat er geen kramp in schiet. Eerste rondje gaat gelukkig erg gemakkelijk. Je wordt door heel veel mensen ingehaald, wel vreemd. Eerste 5 km in 19:41 makkelijk, maar echt hard versnellen zit er niet in. Ik kan met deze kuit ietsje harder maar dat is het dan ook. Want dan wel weer wel lekker is dat iedereen die mij heeft ingehaald nu begint in te leveren. Zo pak ik ze een voor een terug. Tweede ronde in 19.:s6 min. Ik houd dit tempo vast en ik blijf maar concurrenten oprapen. Ik krijg de eerste dame in zicht en die weet ik op 500 meter voor de finish ook te pakken. Het laatste rondje heb ik in 19.31 gelopen, dat betekent de hele race is erg constant. 6e plek M45 en 14e in het totale veld. Leuk om te doen, jammer van de kuit. Volgende keer weer beter.”

Foto: Paul van Dongen, klik hier voor de andere 361 foto’s, en ook Jos van de Reep maakte foto’s.