Super spannende Mini Ropa Run in Zundert

20160508ZundertPvD01* Etten-Leur, 7 mei 2016 – De opkomst was maar magertjes, er deden slechts 6 bedrijventeams mee. Gelukkig wel wat meer verenigingen die om 15:00 uur van start gingen voor de 6 x 1.700 meter estafetteloop in her kader van de Mini Ropa Run. Dit jaar georganiseerd door DJA met Ronald Cockx als drijvende kracht, die een nieuw en best wel aantrekkelijk parcours had uitgedacht en uitgezet.

Bedrijvenloop
De bedrijvenloop werd zoals al jaren te doen gebruikelijk gewonnen door Johan Vergauwen Woninginrichting, met in de gelederen Alwin Roovers, Toon Heeren en Ben Vriends. Dankzij de deelname van deze lopers was de zege bijna zeker, maar een wedstrijd was het niet (nr. 2 kwam bijna 5 min. later over de streep).

Verenigingenloop
De verenigingenloop daarentegen wel! Het Achilles-LTV-team had zware tegenstand van AVR’90, waar Richard van Oosterhout meeliep en ook Toon Heeren, die gastlid is van de Rucphense atletiekvereniging. Maar Toon liep ook met Achilles-LTV mee, samen met Ben Vriends en een drietal vijftigplussers. De Etten-Leurse club liep tot de vierde loper op kop, toen net voor de wissel David Bömer DJA op kop zette. Paddy Herijgers startte als vijfde deelnemer, Johan Vergauwen van Achilles-LTV er achteraan. En die werd weer gevolgd door Richard van Oosterhout (ARV’90), die eerst Johan en daarna Paddy inhaalde. Bij de zesde en laatste omloop wisselde DJA als eerste ploeg, daarna AVR’90 en als derde Achilles-LTV. Drie lopers van DJA werden door Toon Heeren gepasseerd (nu voor AVR’90 lopend) en gevolgd door Ben Vriends, die bij terugkeer op de baan DJA na de derde plek verdreef. De tegenwoordig voor Asterix Eindhoven uitlopende hardloper kon ondanks een zeer snelle ronde Toon  Heeren niet meer bedreigen en zorgde voor een mooie tweede plaats in deze spannende estafetteloop voor het goede doel.

MRR 2017
Of het nu aan de datum (7 mei) lag, waardoor er in vergelijking met eerdere jaren zoveel minder deelnemers (er misten zeker zo’n 15 bedrijventeams), maar ook deden er in het verleden veel meer clubteams mee, of aan de gewijzigde opzet van de MMR, dat is onduidelijk. Maar voor het tijdstip van de wedstrijd wordt ernstig overwogen om deze te verplaatsen naar het einde van de zomer, wanneer er minder druk is van vakanties, weg-, competitie- en baan-wedstrijden. Hopelijk zal dat ervoor gaan zorgen dat de organisatie overstelpt wordt door deelnemende teams, want daardoor komt er weer meer geld beschikbaar voor de Roparun en dus de kankerpatiënten!

Uitslagen: zeer binnenkort op dja-zundert.nl en de Facebookpagina van de MRR.

Foto’s: zeer binnenkort op de site van Paul van Dongen