Tientallen Achilleslopers crossen in Steenbergen

20141102SteenbergenHD00* Etten-Leur, 3 november 2014 – Van de 34 deelnemende Achillesleden aan de Diomedon-cross was de meerderheid jeugd. 28 pupillen en junioren deden in Steenbergen mee aan de eerste van vijf ARWB-crossen.

Eerste plaatsen werden er gepakt door D junior Ravi Mohunlol en Master50 Kees Lazeroms. Kersverse A junior Rick Lambregts werd op drie tellen tweede in zijn nieuwe categorie.

Winnaar Roel van Nes (AVS’90) meldde aan BN De Stem verslaggeefster Bep Tielemans: “Mijn benen voel­den nog goed en een aanval bleef uit”, nadat hij de vier zware ronden over akkers met rui­me voorsprong had voltooid. “Ik dacht dat Kees Lazeroms me wel voorbij zou komen maar waar­schijnlijk was ook hij van plan om uit te lopen na de halve in Et­ten- Leur.” Lazeroms (Achilles) be­vestigde dit inderdaad: “Van mijn trainer mocht ik vandaag niet hard gaan.” Jongere clubgenoot en trainingsmaat Jeffrey Faes uit Schijf had eveneens een sterk gelo­pen halve marathon in de benen.
Inte­ressant was ook de strijd bij de A-junioren die uiteindelijk door Mels Lambregts (THOR) werd ge­wonnen van naamgenoot Rick Lambregts (Achilles), geen fami­lie overigens. Rick Lambregts voerde in de cross over 4.430 me­ter vanaf het begin het deelne­mersveld aan bij de mannen. THOR-atleet Mels passeerde hem in de tweede ronde en hield stand. De net achttienjarige ju­nioratleet finishte drie seconden voor zijn concurrent van Achilles.

Meer foto’s (van Rick Lambregts en Heidi Damen de Regt) kan je zien op de Facebookpagina van ARV Achilles. Van Peter Hopmans (Diomedon) kan je 222 foto’s zien.

Chantal Bömer van DJA maakte een mooie video impressie (10:35) van de Diomedon-cross.

De uitslagen kan je hier downloaden.