Technische atleten zowel indoor als outdoor actief

Indoor wedstrijd Dongen

Indoor wedstrijd Dongen

*Etten-Leur, 20 januari 2015 – Hoewel de winter nog in volle gang is en onze hardlopers flink aan het crossen zijn, namen enkele AB junioren en senioren de afgelopen weken deel aan wedstrijden met technische atletiekonderdelen. Op 10 januari nam A-junior Bart Hondeveld deel aan een indoorwedstrijd in Dordrecht. Tijdens een niet al te vlot verlopen wedstrijd eindigde hij bij het verspringen toch op een 2e plaats met 6.03m. Op vrijdagavond 16 januari reisde Joost Ketel af naar een indoorwedstrijd in Utrecht. Hij berichtte over de wedstrijd hoogspringen als volgt: ‘Mooie seizoensopener met 1.90m! Op naar het outdoorseizoen!’ Na twee seizoenen met relatief minder trainingsarbeid heeft hij deze winter de draad weer opgepakt. Hij hoopt weer in de buurt te komen van zijn persoonlijk record van 2.05m.

Een dag later was de eerste Achilles-deelname aan een outdoorwedstrijd te noteren. Arjan Dekkers en Johan Hack maakten hun inmiddels jaarlijkse uitstapje naar Rotterdam voor een ‘winterwerpwedstrijd’ (kogelslingeren en gewichtwerpen). Bij het gewichtwerpen noteerde beide heren een persoonlijk record, wat relatief makkelijk lukte om ze dit onderdeel niet eerder hadden gedaan. Arjan verbeterde bij het werpen van deze bijna 16 kg zware kogel meteen het clubrecord tot 9.67m. Bij het kogelslingeren (met 7,25kg) kwam Arjan tot 32.55m en Johan tot 15.13m.

Op zondag 18 januari reisden 4 atleten af naar de Atledo indoor in Dongen: B-junior Tim Dirne en senioren Joost Ketel, Arjan Dekkers en Johan Hack (foto). Het betrof hier een kleine meerkamp van 35m sprint, kogelstoten en hoogspringen. Tim was de beste B-junior bij het hoogspringen met 1.65m en eindigde in de meerkamp als 5e. Bij de senioren gingen de onderdeeloverwinningen allemaal naar Achilles. Arjan won het kogelstoten met 11.11m en sprong daarna nog verdienstelijk hoog (1.65m). Joost won het hoogspringen met 1.80m. In vergelijking tot de wedstrijd in Utrecht mocht hier niet met spikes worden gesprongen, wat toch wel van invloed was op de prestatie. Joost was ook de snelste op de 35m in 4.95 sec. Johan verbeterde bij dit onderdeel met 5.51 sec een 15 jaar oud record. In het totaalklassement eindigde Joost, door een mindere kogel, net naast het podium. Arjan mocht dat podium wel beklimmen, hij werd 2e.