Lekker crossen! Uitslagen Thorcross en eigen cross Pagnevaart

Thorcross, schoen kwijt

Thorcross, schoen kwijt…

*Etten-Leur, 26 januari 2015 – Omdat de nieuwe atletiekbaan op het oude parcours wordt aangelegd, had de Thorcross op 25 januari in Roosendaal een ander parcours dan voorgaande edities. Voor Achilles was het dit jaar de cross van de verloren schoenen! Er ging geen wedstrijdcategorie voorbij of er kwam wel een atleet zonder een van de schoenen, of beide schoenen, over de finish.

De Thorcross is onderdeel van de ARWB-jeugdcross 2014/2015. Over de deelname jeugd had Wilco Verwijmeren het volgende te vertellen: “Onze jongen atleten hebben met trots weer mee gedaan aan deze cross. Het eerste gedeelte ging over het goed bemodderde, en dus slecht begaanbare, gedeelte. Naderhand kon men de krachten laten herstellen op de hardere ondergrond. Bij de D junioren Jongens heeft Ravi het op het laatste moment de koppositie moet afstaan aan een atleet van spado.

De uitslag van de crosscompetitie: ARWB-jeugdcross klassement. n.b.: het klassement bij de meisjes A-pupillen zal naar alle waarschijnlijk nog aangepast worden nadat er een nieuwe uitslag van de Spadocross is waarin bij de meisjes A-pupillen ook Suzanne Leenderts van AVO’83 opgenomen zal zijn. Hierdoor krijgen alle meisjes die na Suzanne gefinisht zijn 1 punt meer in het klassement voor de Spadocross.

Uitslagen Thorcross
Mannen (7,2 km)
Senior: 2e Jeffrey Faes (27:57)
M35: 6e Willem Dekkers (33:52)
M45: 1e Kees Lazeroms (24:05), 5e Hans van den Dungen (25:38), 7e Tonio de Jong (26:51)
Mannen (6 km)
M55: 4e Kees de Hoon (28:25)
Vrouwen (4,8 km)
Senior: 7e Susanne van der Linden (27:24)
V35: 5e José Kuijstermans (25:16)
Vrouwen (3,6 km)
V45: 2e José van der Linden (17:04)
V55: V55 4e Rosalie Sijben (19:51)
Junioren B (3,6 km)
1e Koen van Duijnhoven (13:42)

Foto’s in het Winterseizoen album op onze Facebook pagina!

Eigen wedstrijd wintercrosscompetitie
Op zondag 25 januari was er de derde cross in de Achilles wintercrosscompetitie. Ondanks de concurrentie van de crossduathlon in de Kogelvanger en de Thorcross deden er 17 trimmers mee. Er was een aantrekkelijk (heuvelachtig) parcours uitgezet in het Pagnevaartbos door Gré van Loenhout en Cees van Leest.

Doordat de ondergrond licht besneeuwd en bevroren was, kregen de lopers een selectief parcours te verwerken. Daardoor was per ronde de afstand minder dan eerder gemeld was. De meeste leden compenseerden dat gewoon door meer dan 3 of 5 ronden te lopen. Justin Chaulet liep de meeste ronde, namelijk 8 in totaal.

De volgende activiteit in deze competitie is de Achillescross in de Kogelvanger op 22 februari. Dit is tevens de afsluitende cross van de ARWB-jeugdcross
Doe, net als meerdere trimmers, mee aan deze uitdagende wintercrosscompetitie! Bij deelname van minimaal vier crossen (van de vijf in totaal) verdien je een functioneel T-shirt.
We zien je in de Kogelvanger!