Sylvestercross Soest, de afsluiting van het jaar

Start B junioren met Koen, Daan en Stef (foto gemaakt door Annie Dirks)

* Etten-Leur, 31 december 2014 – Op 31 december sloten Achilles lopers het jaar sportief af met de Sylvester cross in Soest. Deze cross is onderdeel van het nationale crosscircuit en een wedstrijd waar ook buitenlandse deelnemers op af komen. In een sterk deelnemersveld wisten onze junioren, dame en heren uitstekende prestaties neer te zetten.

Bij de junioren B (4 km) wisten Stef en Daan Dirks de 4e en 5e plaats in te nemen (respect. 14:42 en 14:43). Stef Dirks hierover: ‘Geweldige afsluiting van het jaar op de Sylvester cross in Soest! Een mooie wedstrijd gelopen en hard gestreden. Beloond met een 4e plek. Hoopvol het nieuwe jaar in.’ Koen van Duijnhoven wist een mooie 16e plek te bemachtigen met een tijd van 15:29.

Paddy Herijgers finishte haar 6 km in 26:09 en werd daarmee 2e in de categorie V35. Haar woorden over de wedstrijd: ‘Vanochtend lekker met zijn allen naar Soest gegaan voor de Sylvestercross. Vanaf de start mijn eigen race gelopen. En mijn tweede positie kunnen behouden achter de sterk lopende Mirjam Koersen, die bij de masters denk ik een groot favoriet kan zijn voor een titel tijdens het NK-cross over twee weken in Kerkrade. Toch ben ik tevreden over mijn race. De vorm lijkt wat terug te komen.’

De mannen senioren kregen een parcours van 10,4 kilometer voor hun kiezen. Alwin Roovers wist een tijd neer te zetten van 37:17: ‘Fantastisch sportief einde kunnen maken aan 2014 met een 18e plaats in de Sylvestercross!’ Mike Teekens finishte kort na Alwin als 21e in een tijd van 37:46. ‘De Sylvestercross, altijd een van de zwaarste crossen al zeg ik het zelf. Vandaag met frisse moed erin gegaan, maar al vanaf de start was de wedstrijdspanning ver te zoeken.. Geen vuurwerk van deze benen vandaag, dat kwam pas halverwege de voorlaatste ronde toen ik eindelijk op volle kracht begon te lopen. Te laat dus… Nog wel wat jongens ingehaald, maar mijn conclusie: Morgen starten we gelukkig opnieuw met een loopjaar vol mooie kansen!’ Melvin Franken sloot de Sylvestercross af met een tijd van 38:08 (25e) en Ben Vriends liep 39:13 (33e).