Sportief begin van 2015

* Etten-Leur, 5 januari 2014 – Op 4 januari begon het nieuwe jaar voor Achilles goed met de Pagnevaartcross, onderdeel van de ARWB crosscompetitie in West-Brabant. De vier atleten die in voorbereiding zijn voor het NK cross van 18 januari presteerden ook bij deze lokale wedstrijd weer uitstekend. Aan de Pagnevaartcross deden zowel jeugd als senioren mee.

Jeugd
Bij de jeugd waren er 18 deelnemers vanuit Achilles. Ravi Mohunlol werd 1e bij de jongens D junioren (tijd 08:09) en Tycho Meijer 3e bij de B pupillen jongens (4:37).

Overige uitslagen:
Mini pupillen jongens: Jayden Damen (3:43)
B pupillen meisjes: Sophie Peeters (7:34)
A pupillen meisjes: Romy Forzong (6:23), Milou van Twaalfhoven (6:30), Ylke Damen (7:10), Kaylee Damen (7:41), Sarah Peeters (8:45)
A pupillen jongens: Daan Moelands (6:11), Tim Klep (7:19)
D junioren meisjes: Susan Kuypers (5:55), Nine Gelderblom (7:03)
D-junioren jongens: Mark Bloeme (8:38), Michel de Bruin (9:39)
C junioren meisjes: Esmee Foesenek (9:38)
C junioren jongens: Ruben Baljon, Bram Romme (helaas geen tijd bekend)

De uitslag van de jeugd is hier te te vinden.

Junioren

Koen van Duijnhoven (1e). Foto van moeder Marjo Jacobs

Koen van Duijnhoven wist de 1e plaats bij de B junioren te behalen (4km, 14:34). Rick Lambregts werd 2e bij de A junioren (6km, 21:12).

Dames
Paddy Hereijgers finishte op de 6km als 1e in de categorie V35 en werd daarmee ook winnares overall bij de dames. Dit had zij erover te zeggen: ‘Op een gevarieerd, maar modderig parcours, heb ik vanaf de start de leiding genomen met in mijn kielzog Marisa Hopmans en (juniore) Sanne van Gils. Na de eerste van de drie ronde van 2000 meter heb ik een voorsprong opgebouwd. Deze heb ik in de tweede en derde ronde verder uitgebreid en met ruime voorsprong heb ik de cross kunnen winnen in een tijd van 23:56. Deze tijd is weer een halve minuut sneller dan 2 jaar geleden. Weer een stukje sterker geworden. Op naar de volgende crossen. Tevreden!’ José Kuijstermans werd in de categorie V35 6e met een tijd van 29:57. Cia Smulders (31:40) en Rosalie Sijben (32:46) werden 5e en 6e in de categorie V45.

Heren
Kees Lazeroms behaalde een 2e plaats in de categorie M45 en deed 29:45 over de 8 kilometer cross. Tonio de Jong finishte in 34:41, Robin Mohunlol in 35:45, Kees de Hoon in 37:27 en Kees van de Sande 44:45. Op de 10 kilometer behaalde Jeffrey Faes een 6e plaats met een tijd van 37:40 en bleef daarmee o.a. zijn directe concurrenten uit de regio, Mitchell Oudenaarden en Jeroen Nijland voor. De snelle Collin Bekers (Tilburg Road Runners) werd eerste bij de senioren, over de 10km deed hij 32:57. Willem Dekkers liep de 10km in 45:16.

Uitslag abjun-sen-masters

Foto’s van Paul van Dongen (Pavado)

Ook op 4 januari: De halve marathon van Westvoorne, waarover Barbara Wierema meldde: ‘Wat was het bikkelen …8,5 km strand met windkracht 4 tegen, maar de overige 13 km waren een peulenschil (na al die lekkere gezellige vakantiedagen ahum…)….maar de eerste halve marathon zit er weer op!’ Barbara zette een netto tijd neer van 1:52:39, waarmee zij 4e werd in de categorie V50. Eerste in deze categorie werd Silvia Verhoeven in 1:41:07. Anita van Dorst bemachtigde een 3e plaats in de categorie V40 met haar tijd van 1:54:05. Peter Nefs liep de halve marathon in 1:45:03. Op de 10km zette Pierre van de Wijngaard een tijd van 51:15 neer.

Ben Vriends won tijdens, zoals hij zelf verwoordde ‘een progressieve wedstrijdtraining’, de 14km Genneperparken Nieuwjaarsloop in 48:51.