Sterke meerkamp door Linda van der Sanden

20180518AchillesAvondwedstrijd145* Etten-Leur, 14 juni 2018 -Het was een warm en zonnig meerkampweekend bij GAC in Gemert. De atletiekclub die traditiegetrouw de open Brabantse meerkamp kampioenschappen organiseerd. Op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 was het erg druk en gezellig op de atletiekbaan en streden veel atleten voor een podiumplaats. Van Achilles was Linda van der Sanden naar het Oost-Brabantse Gemert gereisd om te zien of haar veelzijdige voorbereidingen op deze wedstrijd een mooi puntenaantal op de zevenkamp zou opleveren. Onafhankelijk van wie er nog meer bij GAC de zevenkamp zouden voltooien, was het Linda sowieso te doen om het bijna 23-jarige clubrecord van Petra Brouwer uit de boeken te sporten.

De tot dan toe houdster van het clubrecord 7-kamp bij Achilles kwam op 8 oktober 1995 in Etten-Leur tot 3.947 punten. En mocht Linda op een hogere score uitkomen, dan houdt Brouwer altijd nog het CR polsstokhoogspringen, dat zij met 2,80 meter op 2 juli 1996 in Etten-Leur vestigde.
En dat is precies het CR wat Petra Brouwer nog op naam heeft staan, want Linda slaagde glansrijk in haar poging. Met maar liefst 315 punten verbeterde zij de beste Achilles-zevenkamp-prestatie, die bij de prestatie van haar voorgangster bijna een maand 10 jaar oud was. Volgens de administratie van atletiek.nu verbeterde Linda tijdens haar meerkamp 5 PR’s, alleen met de kogel en ver staan er bij andere wedstrijden betere prestatie genoteerd. En ze was ook nog de vrouw met de hoogste score in Gemert, dus ook Brabants meerkampkampioene!

20180609Gemert-Linda van der Sanden

 

Over een periode van 24 jaar heeft Linda zo inmiddels 3 totaal verschillende records in handen, want ook het clubrecord 1.000 meter voor B-Pupillen (1994) en het clubrecord hinkstapspringen voor B/A junior en senioren (2002) zijn reeds enkele jaren in haar bezit.