DE LAATSTE BAVOLOOP?

20140614Bavoloop* Etten-Leur, 12 juni 2018 – Lang niet iedereen zal het bericht op de website van deze mooie West-Brabantse hardloopwedstrijd gelezen hebben. Maar het bestuur van de Bavoloop laat weten dat de uitvoering van 16 juni 2018 de laatste is van eenendertig edities van het rondje door Rijsbergen. Is het een algemene trend dat steeds meer hardlopers, want in aantal zijn het er de laatste jaren zeker niet minder geworden, kiezen voor alternatieve hardloopevenementen, zoals colorruns, mudruns, trails, urban runs enzovoorts?

Blijkbaar is het niet meer leuk of uitdagend om óf met veel andere sportievelingen een 5 of 10 kilometer hard te lopen óf te proberen je eigen (snelste) tijd te verbeteren. De lopers staan in Rijsbergen altijd voorop, met een prima begeleiding voor, tijdens en na de race. Volop muziek langs de kant, vrijwilligers met water en sponzen, een loperskwartier na de finish met drank en allerlei gezond fruit, huldigingen van alle winnaars, drukbezochte kinderlopen en een snelle en goede uitslagverwerking. Daar kan het toch niet aan liggen dat er minder animo is om in Rijsbergen mee te doen aan de Bavoloop?

Achillesleden: doe mee aan de laatste Bavoloop!

Dus (hard)lopers van Achilles, dit jaar kan je niet met de smoes komen dat het Nederlandse voetbalelftal speelt op de derde zaterdag van juni, dus laat je van je sportieve kant zien en zorg dat de organisatie gaat twijfelen aan haar besluit om in 2019 geen Bavoloop meer te organiseren en DOE MEE. Klik hier om je in te schrijven, dat kan nog t/m vrijdag 15 juni.
En op zaterdag 16 juni zijn er loopafstanden voor iedereen:
* 16:45 uur 2,9 en 5 km
* 17:45 uur kinderloop
* 19:00 uur 10 km.