Silvia Verhoeven rent 66.441 meter in zes uur in Stein

*Etten-Leur, 2 maart 2020 – Voor de 25e keer werd door de Stichting Ultraloop Stein de Dirix Internationale zes uren ultraloop gehouden op zondag 1 maart in en rondom het Steinerbos. De start van de 50 km en zes uren ultraloop vond plaats om 11:00 uur bij de Brasserie Steinerbos. Het parcourslengte was 2457,1 meter.

En op zondag 1 maart was het voor Silvia Verhoeven de vierde poging om de 65 km bij een zesuursloop te halen. Hieronder lees je haar raceverslag.

“Het was een mooi parcours om en door het Steinerbos. Met rondjes van 2.457 meter waarvan ongeveer een kilometer onverhard pad door het Steinerbos. In tegenstelling tot de voorgaande editie, waar men om het bos heen liep. Misschien niet ideaal voor het tempo, maar wel voor de geest, want het zorgde voor de nodige afwisseling. En omdat de voorspelde regen uitbleef, was het parcours ook tot het einde redelijk goed beloopbaar.

De wind was behoorlijk aanwezig maar stond wel gunstig in die zin dat het echt opboksen tegen de wind tot een 800 meter per ronde beperkt werd en dat werd dan goedgemaakt omdat we daarna weer een tijdje de wind in de rug hadden.

Vorig weekend overvallen door een buikgriep en eten en drinken was tot afgelopen donderdag nog een grote uitdaging. Maar gelukkig had ik op 1 maart helemaal geen last met drinken en heb volgens plan iedere tweede ronde voldoende kunnen drinken.

Ik ben er deze keer redelijk erin geslaagd niet te voortvarend van start te gaan en dat heeft zich uitbetaald. Want ondanks dat ik er na 4 uur al ver klaar mee was en na 5 uur er echt klaar mee was, kon ik mijn rondjes op redelijk tempo blijven volhouden. Na bijna 62,5km kwam het vertrouwen dat die 65 km zou moeten gaan lukken. Het leek ook ineens weer gemakkelijker te gaan. Maar waar dat 65 km-punt precies lag wist ik niet, dus ik durfde niet te stoppen of zelfs maar gas terug te nemen alvorens het eindsignaal werd gegeven.

Dat leverde uiteindelijk een dikke pr op van 66,441 km. Helemaal blij met dit resultaat.”

PZC 2-3-2020: “Leonie Ton vergeet zoutoplossing maar wint wel de zes uur van Stein