Een reuze gezellige avond bij Achilles

* Etten-Leur, 22 februari 2020 – Dat was het zeker, door de organisatoren die tegen het bestuur van de ARWB, de Atletiek Regio West Brabant, hadden gezegd dat Achilles de prijsuitreiking van de crosscompetitie 2019-2020 zou voor haar rekening zou nemen. De organisatoren bedachten dat alleen het naar een podium roepen van de top drie van de in theorie 14 verschillende leeftijdscategorieën maar een kale en niet erg inspirerende bijeenkomst is.

Opleuken met een Pub Quiz
Zodoende vatte het idee post om de prijsuitreiking aan een Pub Quiz te verbinden. Om zo meer liefhebbers naar de kantine van Achilles te krijgen en zo de ceremonie protocollair van deze crosscompetitie wat meer cachet te geven.

Waarom tegelijkertijd met de carnaval?
De datum, vrijdag 21 februari 2020, kwam tot stand vanwege reglementair vastgelegde statuut dat de prijsuitreiking binnen veertien dagen na de laatste wedstrijd dient te worden geregeld. En naderhand bleek pas dat de geprikte datum precies samenviel met de start van het carnaval. Maar ondanks die concurrentie waren toch een vijftigtal crossliefhebbers naar de Concordialaan 206 gekomen, om daar na een kopje koffie of thee, en een welkomstwoord dat Achilles-voorzitter Jan van Praat voor zijn rekening nam, door Pub Quiz regisseur en presentator Peter Gulden onderworpen te worden aan twee sessies van telkens drie maal tien vragen.

Vierpersoons teams beantwoorden 60 vragen
Om de teams die de uiteindelijk zestig vragen voor hun kiezen kregen te bemensen, kreeg een ieder bij binnenkomst een post-it met een nummer uitgereikt, om na uitleg in een volkomen willekeurig team te worden ingedeeld. Elf teams deden zo mee aan de Pub Quiz, waarbij na de eerste sessie de aanwezige vrouwelijke prijswinnaars naar het podium werden geroepen door Ton Gommers, die met AVO’83-voorzitter Lud Kessel de prijzen uitreikte.
Na de pauze ging deel twee van de Pub Quiz van start, waarbij de tiende vraag telkens een muzikaal raadsel was, waarbij de zanger, zangeres of naam van de band moest worden geraden.

Heren crossers en quizwinnaars gehuldigd
Toen alle antwoordenbriefjes bij de jurytafel, bezet door Rien Verhoeven en Mariëtte Gulden, waren beland, werden de prijswinnaars bij de mannen naar het ereschavot geroepen, en kon de jury alle formulieren controleren op goede of foute antwoorden.

Nadat de Masters 65 als laatste van het podium afklommen, werden de drie teams die het hoogste aantal goede antwoorden hadden ingevuld in het kader van de Pub Quiz, verzocht naar het podium te komen.

Organisatie bedankt!
Bedankt wordt de ARWB in het gestelde vertrouwen en de organisatoren die zo’n sfeervolle en leuke avond wisten te creëren. Achilles stelde zich na afloop van deze feestavond meteen beschikbaar voor de viering in 2021.

Vervolgens was het nog lang onrustig in de Achilleskantine.
Foto’s van dit evenement kan je hier bekijken.
De eindstanden van de ARWB crosscompetitie 2019-2020 kan je hier downloaden.