Rick Lambregts wint de 5 van de Kluiskenshof

* Etten-Leur, 22 oktober 2018 – Weer een race-weekend achter de rug. Met redelijk wat succes voor de Achilleslopers.  Van de gemiste NK-medaille is al verslag gedaan, maar nog niet van het laatste onderdeel van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant.

De elfde wedstrijd, de 10 van Kluiskenshof in Rucphen, ging over twee precies uitgepeilde rondjes, vertrekkend en finishend bij de accommodatie van ARV’90. Een kleine 20 deelnemers van Achilles, 13 aan de 5 en 6 aan de 10. De Vijf van de Tien van De Kluiskenshof was voor Rick Lambregts, de jonge Achillessenior die al een tijdje last heeft van een achillespees.

De laatste tijd kon hij weer wat regelmatiger trainen, met resultaat een mooie overwinning in Rucphen, waar hij met zijn 15:53 nummer twee Niels Damen van DJA ruim ¾ minuut voorbleef. Op de laatste zondag van oktober gaat Rick in Etten-Leur op de 10 km starten. Dat zal Jeffrey Faes niet doen, na zijn 4e plaats in 18:27 gaat de Schijfse slager de 21,097 km proberen. Een mooi PR scoorde Rob Luijkx, die mede dankzij het haaswerk van teamgenoot Willem Dekkers voor het eerst een tijd onder de twintig minuten kon noteren: 19:59, Willem kwam binnen op 20:02. Wanneer er een podium per 5-jaars categorie op deze afstand in Rucphen zou zijn, dan had Jac Beekers er bovenop gestaan bij de M70. Met zijn 22:48 was de donderdagochtendvijfenvijftigplustrainer 39 tellen sneller dan veertien dagen eerder in Bosschenhoofd. De snelste vrouw op de 5 kilometer was José van der Linden, zij bleef nummer twee bijna 50 seconden voor. Vijfde en zesde werden Nicole Goossens en Cia Smulders, hoewel de jongste met 23:34 twee minuten sneller was dan de DiDo-trainster, en ook pa Wil haar hielen liet zien.

De Tien van Kluiskenshof
Op de dubbele afstand kon Toon Heeren geen potten breken bij zijn categoriegenoot Huub Maas, op een halve minuut afstand kon de Master 45 uit Sint Willebrord 33:52 als zijn tijd noteren. Noemenswaardig is de tiende positie die Hans van der Dungen met zijn 38:28 realiseerde. Iets eerder was de winnaar van de M55 over de eindstreep gekomen; Kees Lazeroms won ook de laatste wedstrijd van het circuit in zijn categorie, nu net boven de 37 minuten in 37:08. Clubgenoot Peter Gulden liep een knappe 40:50 en werd daarna vijfde bij de Masters 55.

RunningCenter Circuit West-Brabant
Na elf wedstrijden in 2018 leverde dat de Achilleslopers drie ereplaatsen op het eindpodium op. Toon Heeren werd 2e bij de M45, van de 11 wedstrijden waaraan hij deelnam won hij er 2. Kees Lazeroms deed tien keer mee en was acht keer de sterkste bij de M55, zodat hij terecht het eindklassement won. José van der Linden deed aan negen races van dit circuit mee en wist drie keer op de hoogste podiumtrede te komen, net niet genoeg om ook na de elfde wedstrijd bovenaan te eindigen.

Vermeldenswaardig qua Achilles voor dit regelmatigheidscriterium is de zevende positie dit Rob Luijkx na acht wedstrijden bij de M35 bereikte, terwijl zijn teamgenoot Peter Gulden bij de M55 ondanks dat hij de snelste M-55 in Standdaarbuiten op de 10 km was, werd plek vier in deze categorie zijn deel.

Natuurlijk hebben er nog meer Achillesleden aan wedstrijd van dit circuit meegedaan, maar vielen zij uit het eindklassement omdat niet aan minimaal 7 wedstrijden is deelgenomen.

Uitslagen kan je hier aanklikken. En de eindstand van het circuitklassement hier.

En de (321) foto’s van Paul van Dongen zijn hier te zien, Jos van der Reep is niet niet zover.

Petra de Man ook snel op 10 km
Afgelopen zaterdag organiseerde Typhoon in Gorinchem de laatste wedstrijd van het uit negen wedstrijden bestaande Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Aan deze 30e Typhoonloop deed ook Achillesloopster Petra de Man mee, die wellicht mede dankzij het succes op de 5EM in Alblasserdam eerder deze maand blijkbaar de smaak te pakken heeft. In Gorinchem kwam Petra uit op 41:05, goed voor een tweede plaats bij de Masters V35.

De uitslagen van de Typhoonloop zie je hier.