Rick Lambregts winnaar 22e Pagnevaartcross

* Etten-Leur, 6 januari 2020 – Op 5 januari 2020 organiseerde A.V.O.‘83 de jaarlijkse Pagnevaartcross.  De uitslag van deze cross telt voor regio-12 atleten mee voor het eindklassement van het ARWB-crosscircuit. Deze veldloop werd gehouden op een uitdagend parcours over glooiende bospaden rond de vijver in het Pagnevaartbos in Hoeven. Snelste lopers bij de mannen senioren was Rick Lambregts. De Achillesatleet legde de 5 ronden van 2 kilometer in 33:51 min. af en was hiermee een halve minuut sneller dan nummer twee.

Weer winst voor Janne Lemstra
Achillesatlete Janne Lemstra won de wedstrijd bij de meisjes B junioren, net zoals de editie van 2019, toen deze cross tevens het Brabants Kampioenschap Cross was. In 2019 was Janne meer dan een halve minuut eerder bij de finish na de 2.700 meter lange crossloop, maar dat zal waarschijnlijk te maken met grotere tegenstand in het kampioenschapsjaar.

Achilles Masters55 weer 1-2-3
Ook deze cross betekende weer een clean sweep voor Achilles bij de masters 55. Evenals bij de Sprundelse Kerstcross was Henk Buesink bijna een klasse apart met meer dan anderhalve minuut voorsprong op zijn clubgenoot Kees Lazeroms, die de 8.000 meter aflegde in 32:10, gevolgd door Jan Muller, die 33:19 liet noteren. Prima prestaties waren er voor Karin de Wild, die tweede werd bij de V45 en Cia Smulders die als enige en eerste V55-ster finishte. Bij de Masters 45 viel Hans van den Dungen op met zijn tweede positie in de eindklassering.

Aantal deelnemers
Bij de AB junioren en senioren/masters deden in totaal 17 Achillesleden mee, zo’n 19% van alle deelnemers. Maar op de foto-site van Paul van Dongen zijn meer Achillesleden te zien, die niet in de uitslag zijn verwerkt. Misschien waren dat deelnemers aan de om 12:45 uur gestarte prestatieloop.
Er zijn geen uitslagen van de pupillen en CD junioren gepubliceerd, wel is de stand voor die categorieen bijgewerkt op de site van de ARWB.
De uitslag van de 22e Pagnevaartcross staat hier.

Foto’s (188) van deze wedstrijd zijn te vinden op de website van Paul van Dongen en komend weekend zal Jos van der Reep zijn reportage op internet publiceren.