Resultaten tweede competitiewedstrijd Achillesteams

Bart Hondeveld sprong in Oosterhout 6.16 meter

Bart Hondeveld sprong in Oosterhout 6.16 meter

20140525OosterhoutRR01

Alwin Roovers scoort met steeple

* Etten-Leur, 26 mei 2014 – Afgelopen weekend kwamen verschillende Achillesteams uit in competitieverband. Zo moest de mannenploeg, die uitkomt in de tweede divisie, aantreden in Oosterhout. Van de twaalf teams eindigde de Etten-Leurse ploeg op de zevende positie, en na twee rondes klommen de Achillesmannen van de achtste naar de zevende plek in hun poule.  De ploeg bestond deze wedstrijddag uit  Arjan Dekkers, Maarten Roeloffs, Tim Ernest, Alwin Roovers, Carl van Dueren den Hollander, Wouter Warndorff, Joost Ketel, Felix Warndorff, Bart Hondeveld en ploegleider Johan Hack.

Wouter Warndorff liep met 3:58.89 een sterkte sub4

Wouter Warndorff liep met 3:58.89 een sterkte sub4

In deze wedstrijd zijn op basis van het programma over het algemeen ploegen met goede sprinters in het voordeel. Een echter pure sprinter heeft Achilles momenteel niet. Desalniettemin ging het juist op de sprintnummers boven verwachting, 20140525OosterhoutRR04 want zowel Carl (op de 100 m.) als Tim (op de 400 m.) verbeterden hun persoonlijk beste tijden. Achilles was deze wedstrijd wederom sterk op de Mila-afstanden. Alwin verbeterde zijn PR (en het clubrecord) met ruim een halve minuut tot 9:27.52 en won daarmee de 3.000 m. steeple. Met een tweede plaats op de 1.500 meter in 3:58.89 liep Wouter zijn seizoen beste tijd.

Helaas gingen deze dag niet alle onderdelen conform verwachting. Op het verspringen (Bart) en het discuswerpen (Arjan) werden voldoende punten behaald voor het teamresultaat, maar konden beide atleten niet echt tevreden zijn over hun persoonlijke resultaat. Voor het teamresultaat was ploegleider Johan genoodzaakt om (als 3e reserve) voor het eerst sinds 2006 een 400 meter horden in competitieverband te lopen. Met de uitvoering oogstte de 30-er wel de gepaste waardering, maar voor een volgende keer laat hij dit onderdeel graag weer over aan een andere atleet. De tussenstand na 2 wedstrijden staat hier.

20140525VlaardingenKS02

Mireille Augustijn

20140525VlaardingenKS01

Evelien Dekkers PR op 800 meter

In Vlaardingen trad op zondag 25 mei de vrouwenploeg van Achilles in het strijdperk tegen 15 atletiekteams uit West-Nederland. Deze tweede wedstrijd in de derde divisie liep voor de Achilles dames niet zo goed af als hun eerste optreden in Spijkenisse op 5 mei. Door een incompleet team resteerde er slechts een vijftiende positie voor de Achilles vertegenwoordigers. Ondanks goede optredens van Evelien Dekkers, die zelfs haar PR op de 800 meter verbeterde en met discus 38.03 meter ver wierp, Christa Roeloffs met haar punten op hinkstap, hoog en speer en Mireille Augustijn die punten verzamelde op de 100 en 400 meter sprint en verspringen kunnen drie atletes niet eens een estafette vormen. Jammer dat de andere dames niet aanwezig konden zijn. De tussenstand na 2 wedstrijden staat hier.

Op zaterdag 24 mei kwamen ook de C- en D junioren in competitieverband uit. Zowel bij de meisjes als bij de jongens van de C- en de D-junioren waren er teams in het Zeeuwse Zierikzee. De meisjes C werden zevende in hun tweede competitiewedstrijd, met prima prestaties van Renate Konings op 80 meter sprint (10,97 sec.) en verspringen (4,67 m.). De jongens C-ploeg werd dertiende. Een mooi score behaalden de D meisjes van Achilles, zij werden vierde in hun poule, terwijl de D junioren jongens als tiende werden geklasseerd. De stand na 2 wedstrijden van de C-juniorencompetitie vind je hier en hier van de D-junioren.

De derde competitiewedstrijd voor de mannen is op 29 juni in Nijmegen, de vrouwenploeg acteert op die dag voor eigen publiek in Etten-Leur! De C/D junioren gaan voor hun derde en laatste atletiekcompetitiewedstrijd naar Terneuzen op zaterdag 21 juni 2014. De B junioren gaan op 15 juni naar Weert voor hun 2e teamwedstrijd.

Foto’s mannen: Roland Rutten

Foto’s Vrouwen: Kees Snepvangers