Kees Lazeroms tweede in Standdaarbuiten

20140529StanddaarbuitenDR00* Etten-Leur, 29 mei 2014 – De op Hemelvaartsdag traditionele hardloopwedstrijd is in West-Brabant altijd de 15 van Standdaarbuiten. De editie van 2014 is gewonnen door Richard van Oosterhout (AVR’90). Als tweede kwam Achillesman Kees Lazeroms over de eindstreep, na in de drie plaatselijke ronden afgerekend te hebben met zijn (senior)rivaal Niels Damen (DJA). Henk Buesink, die deze wedstrijd als training liep, kwam als tiende over de finish en klasseerde zich als 5e M45-er met 57:08 min. Hoe zijn training verliep in Standdaarbuiten lees je hieronder:

“Het was al weer heel lang geleden dat ik een 15 km had gelopen, daarom vandaag naar Standdaarbuiten.  Prima weer, aangename temperatuur, beetje wind wat zon, uitstekend. De opdracht was deze 15 in te delen in drie blokken van 5 km en deze af te leggen in 20-19-18 minuten en zo op 57 minuten uit te komen. De eerste ronde ging verschrikkelijk makkelijk, een tempo van 4 minuten per km is in zo’n wedstrijd eigenlijk gewoon moeilijk vol te houden, iedereen vliegt je voorbij. Ik heb me ingehouden maar ging toch te snel in 19:15 (eigenlijk het tempo van de 2e ronde). Dus tweede ronde maar een ietsje versneld. Da’s wel lekker wat iedereen die bij je wegliep ga je nu een voor een weer oppakken. Ook weer makkelijk gelopen, nu in 18:53. Voor de derde ronde moest het tempo omhoog. Hulde voor de organisatie die overal kilometerpunten had neer gezet. Zo was makkelijk per kilometer te volgen hoe het tempo verliep. De eerste twee kilometer van de laatste ronde ging het tempo in 3:40 min/km en dat was ook de bedoeling. Bij de snelweg naar beneden wilde ik flink aanzetten, maar toen schoot het in mijn rechter bovenbeen.Onverwacht, want het ging tot op dat moment uitstekend. Ik heb het tempo flink aan moeten passen om te voorkomen dat het echt vast zou schieten. Tempo ging naar 4:00 min/km en daar iets onder. Gefinisht in 57:08 op de 10e stek en 5e M45. De laatste vijf km in 19:02. Eigenlijk ging het erg makkelijk, zonder de problemen had ik in 56:30 minuten kunnen lopen.Dus eigenlijk wel tevreden, hoop morgen met uitlopen te voelen hoe het verder gaat.”

En verder dat is de 10 km. van de Bavoloop op 14 juni, daar wil Henk knallen!

Een kort verslag van de 15 km van Standdaarbuiten door Jan Arnouts.
Wederom goede prestaties van Achilles in Standdaarbuiten met 3 podiumplaatsen op Hemelvaartdag op 29 mei 2014, er werd alweer voor de 24e keer de 15 van Smaal van Standdaarbuiten gelopen. Het was tevens ook de 5e wedstrijd van het RunningCenter Loopcircuit West Brabant 2014.
Er stonden 10 atleten van Achilles aan de start: 2 lopers kozen voor de 5 km en de andere 8 liepen de 15 km.

De 5km lopers moesten 1 ronde over een gevarieerd parcours lopen en de 15 km lopers vanzelfsprekend 3 rondes. Susanne van der Linden liep op de 5 km naar een mooie 4e plaats overall bij de dames in een tijd van 26:01 en Riny Oostvogels finishte als 11e  bij de mannen in een tijd van 27:07. Het was al een hele tijd geleden dat Riny door een blessure weer een wedstrijd had gelopen. Later werd verteld dat de afstand 5.400 meter was!
Bij de 15 km was Kees Lazeroms weer de grote man van Achilles.
De sportman van Etten-Leur 2013 eindigde als 2e overall in Standdaarbuiten in een fantastische tijd van 53:02. Hij verbeterde zijn PR met maar liefst 31 sec wat stond op 53:33. Henk Buesink was rustig gestart en begon later aan een geweldige opmars en liet de klok stilstaan op 57:08 en werd hiermee 5e bij de M45 en in dezelfde leeftijdscategorie werd Peter Gulden 13e in een tijd van 1:04:09.
Ivo Schrantee kwam tot een mooie 4e plaats bij de Senioren in een tijd van 1:10:31. Bij de M55 behaalde Jan Arnouts een keurige 3e positie in een tijd van 58:50 en kwam Peter Nefs tot een negende plek in 1:07:22. Ook José van der Linden mocht plaatsnemen op het podium bij de V45. Zij kwam tot een prima 3e plaats in 1:07:36.