Peter Gulden 2e M55 Quickrun Roosendaal

Quikrun2015-246* Etten-Leur, 14 september 2015 – De wegwedstrijden zijn, na een korte zomerstop, weer in alle hevigheid van start gegaan. Zo werd niet alleen Peter Gulden 2e M55-er in Roosendaal, maar rende Silvia Verhoeven in Deurne een halve marathon in 1.35:52, om daarmee als tweede V45 te finishen.

In Prinsenbeek lukte het Kees Lazeroms de Overbosloop te winnen. Hoe lang hij over die 10km. deed is nog niet bekend, de organisatie zal daar ongetwijfeld een keer mee voor de doeken komen. En dat Toon Heeren ‘slechts’ derde werd bij de Quickrun kwam niet alleen door  zijn (mogelijk) snellere tegenstanders, maar meer door zijn tijdens de wedstrijd ontstane fysieke ongemakken. Snelste man was Ravi Mohunlol, de Achillesjunior die de jeugdloop in 3:38 won.

 

20150913RoosendaalUITSLAGKlik hier voor de 439 foto’s van Paul van Dongen die hij in Roosendaal wegklikte.

Hoe Kees won in Prinsenbeek, lees je hieronder:

Kees Lazeroms deed 37:14 over het zware glooiende parcours van de Overbosloop. Volgens zijn GPS was het ook nog eens 10.250 meter. Vanaf de start werd hij op de voet gevolgd door Izar van Gool die de 5 km al op zijn naam had geschreven. Een versnelling vanaf het 8 km. punt had nog geen effect en Kees dacht de strijd te gaan verliezen van deze 15 jaar jongere man. Pas bij de 9 km kon er een gat worden geslagen, wat uiteindelijk toch nog een voorsprong van ca 20 seconden opleverde.”

De voorbereidende wedstrijd in Deurne op de deelname aan de Twin Cities Marathon in Minneapolis op 4 oktober 2015 ging voor Silvia Verhoeven als volgt:

“Wedstrijd gisteren ging inderdaad prima. Nu waren de omstandigheden ook ideaal zowel wat betreft het weer als het parcours. Ik had voor de eerste 15km 4:45/km genomen als richttijd en op de te snelle start na redelijk in die buurt kunnen blijven. Wel steeds bewust op de rem gemoeten om niet weer sneller te gaan. Na die 15km heb ik niet meer op mijn horloge gekeken maar op gevoel iets versneld en me maar steeds gericht op het gat met de lopers voor me kleiner te krijgen.  En toen ik de finish klok in beeld kreeg toch nog even een ‘sprintje’ om binnen die 1.36 te blijven. ”