NK Junioren

20130630Eindhoven* Etten-Leur, 1 juli 2013 – NK Junioren: Simone Luijten zilver en Felix Warndorff brons.

Voor het Nederlands Kampioenschap atletiek voor A en B junioren in Eindhoven had een twaalftal junioren van Achilles zich ingeschreven. Drie vielen er bij de screening af, een schopte het tweemaal tot reserve en drie moesten zich door een blessure terugtrekken, waaronder Max Kooijmans (400 meter) en Ricardo Buinsters (100 m).

Zes atleten haalden de finale en twee wonnen een medaille.

 

Op vrijdag 28 juni sprongen Bart Hondeveld en Mark de Rond ver. Bart werd in de finale 6e met 6.42 m. en alleskunner Mark strandde op 5.86 m. (en bleef helaas reserve bij discuswerpen en kogelstoten). Bij de Meisjes A kwalificeerde Dominick Nouws zich bij beste acht speerwerpsters en eindigde als zesde met 34.20 m.

Op zaterdag liep Felix Warndorff een uitgekiende 3.000 meter. Twee van de vier snellere concurrenten gokten op een trage race en kwamen bedrogen uit. Door steeds de voorste twee bij te blijven scoorde de B junior uit Standdaarbuiten een mooie bronzen plak met een PR in 9:01.24. Bij de Meisjes B noteerde Paulien Lockhorn 11.18 m bij het kogelstoten, zij werd hiermee 15e van Nederland. Voor 1.80-1.85 en 1.90 m had Joost Ketel telkens slechts één poging nodig, op 1.95 m strandde de A junior na drie foutsprongen en werd vijfde. Zo’n zes uur na zijn bronzen race trad Felix aan voor zijn tweede optreden: kwalificatie 1.500 meter. In een goede race liep hij zich als vierde in de finale. De niet 100% fitte Bart Hondeveld kon zich wel voor zes vertesprongen oppeppen op vrijdag, maar voor nog eens minimaal drie hinkstappogingen op zaterdag moest de Etten-Leurse B junior zich jammer genoeg afmelden. Gelukkig heeft de 1e jaars nog 3 NK’s tegoed.

Op zondag startte en finishte Mark de Rond op 110 m horden. Met 15.91 sec. kwam de B junior als 6e niet in de halve finale. Bij de speerwerpende B meisjes bleek achteraf dat goud en zilver al bij de eerste worp waren uitgemaakt. De top twee verbeterde zich niet en de andere 13 meisjes gooiden niet verder dan de 43.22 m die de Etten-Leurse speerwerpster na haar eerste worp had laten opmeten. Het werd nog even spannend na de laatste worp van het meisje dat op de derde plaats stond, maar het meetlint kwam niet verder dan 43.16 meter. Dus pas vijf zenuwslopende ronden was Simone verzekerd van haar tweede plaats en kon zij haar zilveren medaille opgehangen krijgen!

Volgend jaar zijn de NK voor AB Junioren in Amsterdam, waar de jaarlijkse organisator van de Nationale C-spelen (het officieuze NK C- junioren) in 2014 ook de het NK AB junioren gaat organiseren.