Mooie successen van Achilleslopers in Welberg

20150825Steenbergen* Etten-Leur, 26 augustus 2015 – Dat de dinsdaglooptrainingen bij Achilles maar matig bezocht werden, daar waren de Wereld Kampioenschappen in Beijing niet de oorzaak van. Wel de vakantietijd, maar zeker ook de 10 van Groot Steenbergen. Daarover heeft Jan Arnouts het volgende verslag van gemaakt:

“Op dinsdagavond werd in Welberg de 10 (km) van Groot Steenbergen gelopen.
Meerdere lopers van Achilles stonden aan de start van deze wedstrijd die deel uitmaakt van het RunningCenter Loopcircuit West Brabant.

Vooral voor de start kwam de regen met bakken uit de hemel en de lopers zochten toen nog naar beschutting onder een boom of onder een paraplu van de toeschouwers.

Jeffrey Faes liep een sterke wedstrijd en eindigde als 2e Senior in een tijd van 35:22 wat tevens een PR betekende. Jan Arnouts mocht voor het 3e jaar op rij bij de M55 het podium betreden in Welberg. Was het in 2014 nog een 2e plaats, nu mocht hij op de hoogste trede plaatsnemen in een toch wel goede tijd van 38:43.  Ook José van der Linden verbeterde haar beste tijd ooit, in Welberg liet zij de klok stilstaan op 43:14 en dat betekende precies één seconde sneller dan haar vorig PR (43:15) gelopen in Teteringen in 2009. Ook zij mocht het podium beklimmen en wel tot de hoogste trede vanwege haar eerste plaats bij de V45.

Peter Gulden kwam helaas net niet op het podium en eindigde als 4e bij de M55 in 41:07. Cia Smulders werd met haar eindtijd van 49:13 ook door de speaker gevraagd om op het podium te komen en een 2e plaats was haar deel bij de V55. Kees van de Sande kon in de slotfase Cia nog voorbij sprinten en kwam uit op 49:10.

Na 7 wedstrijden (totaal 10) binnen het circuit doen enkele Achilleslopers nog steeds goed mee voor de ereprijzen:

  • Jeffrey Faes staat fier aan de leiding bij de Heren Senioren;
  • en ook José van der Linden staat op nummer 1 bij de V45;
  • Peter Gulden en ook;
  • Cia Smulders bij de M55 resp. V55 kan ook nog bij de eerst 3 eindigen in het totaalklassement.

Aanstaande zondag 30 augustus is de 8e wedstrijd voor dit circuit en dat is de Midsummerrun in Bosschenhoofd.”

Uit het verslag van Bep Tielemans (BN de Stem 25 augustus 2015) blijkt dat clubgenoot Toon Heeren allang “binnen” was, zodoende kon Jan Arnouts niet gezien hebben wat er zich zo’n vijf minuten eerder in de kop de wedstrijd afspeelde. – Over de eerste M35-loper, Jeroen van Damme schreef zij: “De eerstvolgende wedstrijd op zijn programma is de Tilburg Ten Miles. Dat geldt ook voor Richard van Oosterhout (AVR’90), die gisteravond in loopmakker Toon Heeren (Achilles LTV) zijn meerdere moest erkennen. “En dat lag aan mezelf”, zei Van Oosterhout. “Ik had beter wat minder op kop moeten lopen.” Snelste master 45 Heeren klaarde de klus in de regen in 33:26 minuten, Van Oosterhout had 5 seconden meer nodig. Heeren bereidt zich voor op de halve marathon in Pijnacker.”