Achilles gaat de grens over

20150828Landlopersjogging* Etten-Leur, 29 augustus 2015 – Omdat de wedstrijden van het WBLC circuit dit jaar niet pasten in de drukke NK agenda, had het weinig zin om nog twee wedstrijden binnen een week daarvan te lopen, en omdat er ook wat reclame gemaakt mocht worden voor de Herfstmarathon vertrok Kees Lazeroms vrijdag middag met een stapel foldertjes naar het 30 fietskilometers zuidelijker gelegen Wortel. Daar werd voor de 13e maal de altijd gezellige “Landlopersjogging” georganiseerd.

De wedstrijd kent een 3 km; een 6,7 km; een 9,4 km en een 10 Engelse mijlen race. Kees ging hier voor de derde keer voor de grootste afstand. Tot het punt waar de 9,4 en de 6,7 km splitsen is het onduidelijk wie er voor de langste afstand gaan, daarna is het veld al een stukje uitgedund, maar bij de doorkomst op 9,4 km weet je pas echt wat je plaats is.

Bij doorkomst in de 33 minuten liep Kees op de 2e plaats waarbij nr. 1 zo’n 200 meter voorsprong had en nr. 3 vanaf de eerste meter nog steeds bij Kees in zijn nek liep te hijgen. In beide ronden was ongeveer 3,5 km bospad opgenomen, op welk stuk Kees een klein beetje afstand kon nemen van zijn belager, helaas echter terug op de verharding kwam nr. 3 langszij en was niet meer te houden.

Kees finishte als 3e in een tijd van 59’14”, deze tijd betekende voor dat parcours echter wel een PR voor Kees. Het is natuurlijk niet te vergelijken met een standaard 10 EM op de weg als 40 % over bosbaden voert. Na nog enkele uurtjes op de prijsuitreiking te hebben gewacht onder het genot van enkele lekkere Belgische blondes (bier welteverstaan), kon Kees om ca. 10 uur weer op de fiets stappen om met een goed gevulde prijzen tas (tombola en een biermandje voor de eerste drie finishers) richting Etten-Leur te trappen.