Meisjes A Pupillen van Achilles presteren bij het Zeeuwse Dynamica

20140504VlissingenWV03* Etten-Leur, 6 mei 2014 –  Op zaterdag 3 mei 2014 zijn we met twee meisjes pupillen A 1e jaars afgereisd naar het Zeeuwse Vlissingen om daar mee te doen aan een pupillenwedstrijd. Het zijn Ynthe Hoogzaad en Fleur Verwijmeren. Er waren eerst zes pupillen die mee zouden doen maar door verschillende omstandigheden afwezig waren. Volgende keer beter!

Ynthe en Fleur hebben meegedaan aan de volgende onderdelen hoogspringen, 60m sprint kogelstoten en de estafette 4 x 60 meter. Op deze wedstrijden blijkt maar weer hoe leuk atletiek is, want met z’n tweeën een estafette doen is natuurlijk niet gemakkelijk. Achilles was een samenwerking met AV Spado aangegaan. We hadden dus een combi team 2 x Achilles en 2 x Spado. Bij Spado was Lotte Haest van de partij die de eindsprint voor haar rekening nam. Het mooie van deze combinatie is dat ze toch maar mooi derde zijn geworden!

Verder heeft Fleur haar angsten bij het hoogspringen overwonnen, ze heeft bij deze wedstrijd weer laten zien dat ze het kan. Geen weigeringen meer voor haar en gewoon weer over de lat springen. De volgende uitdaging is over de 1,05 meter hoogspringen. Ook heeft Fleur laten zien dat haar kogelstoten weer verbeterd is, nu stootte ze de kogel maar liefst 5,71 meter ver. Ze eindigde met haar scores op een mooie tiende plaats. Ynthe heeft haar positie in het algemeen klassement goed verdedigd. Met een puntentotaal van 1.094 heeft zij bij deze wedstrijd een 8e plaats gehaald. Ynthe laat vooral bij het hoogspringen zien dat ze groeiende is: ze sprong in Vlissingen maar liefst weer eventjes 1,05 meter, wat uitzicht geeft op nog meer hoogte!

20140504VlissingenWV02De volgende wedstrijd is weer in Zeeland, maar dan in Goes. Opgeven kan nog tot en met 14 mei 2014.

(tekst, foto’s en meer informatie: Wilco Verwijmeren)