Atletiekcompetitie: vrouwenteam 7e en mannenteam 8e

20140504EindhovenMK01* Etten-Leur, 5 mei 2014 – De eerste ronde van de Atletiekcompetitie zit er op. In Spijkenisse verzamelden de vrouwelijke atleten van Achilles 5.980 punten en werden hiermee 7e in de derde divisie.

In Eindhoven scoorden de mannen 8.677 punten en bereikten de 8e positie in de tweede divisie. Deelresultaten zijn al bekend en zie je hieronder, net zoals de foto’s die Max Kooijmans maakte in Eindhoven.

Lees hier verder voor de Achilles-LTV bijdrage aan het Achillesteam.

Het verslag van ploegleider Johan Hack
Tijdens de maanden in aanloop naar de eerste competitie ronde bleek binnen onze vereniging dat men het niet zo vanzelfsprekend vond dat er dit jaar weer seniorenteams zouden deelnemen. En dat was het zeker ook niet. Om uiteenlopende redenen hebben het afgelopen jaar diverse atleten onze vereniging verlaten of stellen zij zich niet meer beschikbaar voor de competitiewedstrijden.

start 3.000 m. 1e competitiewedstrijd Spijkenisse

Gelukkig zijn de atleten die nog wel willen, hier niet de dupe van geworden. Bij de dames, die afreisden naar de 3e divisie wedstrijd in Spijkenisse, lukte het met wat improvisatie om alle onderdelen bezet te krijgen. De ploeg bestond deze wedstrijd uit Christa Roeloffs, Mireille Augustijn, Fabiënne Boekelman en herintreders Evelien Dekkers en Paddy Herijgers. Bij uitstek de ‘oudste’ damesploeg van de laatste jaren. Maar de dames keerden zich kranig en kwamen uiteindelijk tot een 7e plaats in de regionale poule van 16 ploegen. De meeste punten werden gescoord op de technische onderdelen hoog (Christa), ver (Mireille), kogel (Fabiënne) en discus (Evelien). Op de loopnummers was dit wat minder, mede doordat Fabiënne en Evelien zich als werpsters moesten inzetten op minder favoriete (loop)nummers. De enige onderdeeloverwinning werd echter wél geboekt op een loopnummer, want Paddy pakte tussen de voornamelijk jongere loopsters overtuigend de zege op de 3.000 meter. Na afloop werd er door de dames weinig gepraat over de prestaties. Het was voornamelijk leuk en gezellig geweest om weer een competitiewedstrijd te doen.

20140504EindhovenMK0220140504EindhovenMK03
 

 

 

 

 

 

De heren mochten in de 2e divisie aantreden in Eindhoven. Een gloednieuwe accommodatie aldaar vormde een mooie ambiance voor hun eerste wedstrijd. De ploeg bestond deze wedstrijd uit Arjan Dekkers, Maarten Roeloffs, Tim Ernest, Carl van Dueren den Hollander, Alwin Roovers, Alex Heijnemans, Joost Ketel, Bart Hondeveld en Johan Hack. Door afmeldingen en lichte blessures konden vandaag voornamelijk op de 110m horden, polsstokhoog en speerwerpen niet de normale scores worden binnengehaald. De ploeg eindigde echter uiteindelijk op een verdienstelijke 8e plaats in de Zuid-Nederlandse poule van 12 ploegen. De opvallendste prestaties kwamen op naam van Arjan (4e op kogelslingeren met een nieuw clubrecord) en Alwin (overwinning met persoonlijk record op 5.000m). De ploeg scoorde overigens in de breedte goed met hoge klasseringen voor Tim (5e op de 800m), Carl (2e op ver), Joost (5e op hoog), Bart (4e op hinkstap) en Maarten (5e op speer). Eervolle vermelding is er daarnaast voor Alex die als ware supersub punten voor de ploeg binnenhaalde, terwijl hij pas een week voor de wedstrijd hoorde dat hij op polsstok en horden moest uitkomen. Ook ploegleider Johan pakte zijn onderdeeltjes mee en liep zowaar op de 200m zijn beste tijd in 8 jaar (met meteen een mooie actiefoto, red.). Hoewel tevredenheid na afloop overheerste tijdens de inmiddels traditionele nazit bij een plaatselijke eetgelegenheid, valt de uiteindelijke positie (28e) in de landelijke stand een beetje tegen. De verschillen naar boven zijn echter nog klein, waardoor een 15 tot 20e plaats nog zeker tot de mogelijkheden behoord.

20140504EindhovenMK0620140504EindhovenMK05

 

 

 

 

 

 

20140504Spijkenisse-uitslag20140504Eindhoven-uitslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20140504EindhovenMK0720140504EindhovenMK08  20140504EindhovenMK04