Meer dan 40 Achilleslopers in Hoeven

* Etten-Leur, 9 september 2019 – Nog even over de Hoevense Polderloop. De organisatie had voor de derde dinsdag in augustus 2019 gecommuniceerd dat voor het eerst in jaren de routes zullen worden aangepast. De afstanden bleven op papier 2-4-6-10 en 15 kilometer, maar het gelopen aantal meters zullen beter overeenkomen met de vermelde kilometers. “Met de huidige techniek kunnen we beter meten”.

De organisatie van de Hoevense Polderloop reageerde als volgt: “Hier hebben we zeker aandacht voor. De routes waren dit jaar al iets aangepast om de afstanden beter te benaderen. We zijn ‘helaas’ wel gebonden aan hoe de mooie polderwegen lopen. We zijn er mee bezig, bedankt voor de tip!”

Voorlopig moeten de lopers de gelopen tijden blijven vergelijken met hun prestaties in eerdere uitvoeringen. Ondertussen lukte het een drietal Achillesdeelnemers om een podiumplaats te bereiken. Bij de vrouwen was José van der Linden de één na snelste op de 6 kilometer in 24:25, net zoals Toon Heeren bij de mannen, die de 5,8 als nummer twee in 19:42 afsloot, ruim voor nummer drie Bob Schalken, die met 20:20 op het laagste podiumtreetje moest plaatsnemen.

De uitslag van de 38e editie staat hier. BNdeStem schreef als volgt: “Ronald Cockx wint Hoevense polderloop”

Fotografen waren er ook: Jos van der Reep (608),  Paul van Dongen (300), Frie Antens (257) en Brigit Antens (382).