Mannenploeg weer terug in de 3e divisie

* Etten-Leur, 19 april 2019 – Zondag 14 april was de start van het competitie seizoen voor de heren senioren. Na de degradatie in 2018 uit de 2e divisie, komt Achilles voor het eerst sinds 2012 weer uit in de 3e divisie. De locatie van de eerste wedstrijd moest vooraf worden opgezocht op google maps. Werkelijk niemand had ooit van het plaatsje Vierpolders gehoord. De sportlocatie van organisator Voorne Atletiek maakt (na enige research) onderdeel uit van de gemeente Brielle. Voorne Atletiek heeft een eenvoudige accommodatie met beperkte mogelijkheden (want bijvoorbeeld slechts 1 discuskooi en 1 hoogspringbak), wat in feite maar net volstaat voor de organisatie van een 3e divisie wedstrijd.

Ploegleider Joost Ketel had voor de 1e wedstrijd maar liefst 13 atleten bereid gevonden om deel te nemen. (Een fijn gegeven aangezien de ploeg vorig jaar in de breedte niet altijd even sterk bleek). Oorzaak van deze weelde waren 2 debutanten (Paul Hos en Casper Stegers) en 3 herintreders na 1 of meerdere jaren afwezigheid (Robin van der Sanden, Carl van Dueren den Hollander en Johan Hack). Verder bestond de ploeg uit de inmiddels bekende namen Alex Heijnemans, Bart Hondeveld, Rick Lambregts, Stephan Wapperom, Maarten Roeloffs, Ruben Baljon, Raymond de Bruijn en uiteraard ploegleider Joost Ketel.

De omstandigheden in Vierpolders waren deze wedstrijddag verre van ideaal. De dag begon met een temperatuur van 2 graden en zou later niet verder oplopen tot een graad of 10. Verder stond er een stevige (tegen)wind tussen 1,0 en 4,0 m/s. De wedstrijd bestond dus vooral uit tegen de wind in beuken op de sprintnummers, hoogspringen met een aanloop wind tegen (want maar 1 hoogspringbak aanwezig) en discuswerpen vanuit een kooi die ongunstig stond bij de aanwezige windrichting.

Wie deze gegevens niet weet en puur naar de uitslag zou kijken zou mogelijk kunnen constateren dat het allemaal maar matigjes was. En mogelijk komt de sleet er langzaam op bij enkele atleten, dit betekent voorlopig wel dat de ploeg zich prima staande kan houden tussen de overige 3e divisie genoten van de regio Zeeland – West-Brabant – Zuid-Holland. In de poule eindigde de ploeg als 4e, landelijk wordt momenteel een 12e plek ingenomen.

De uitslagen van de eerste 3e divisiewedstrijd kan je hier zien.

Het filmverslag (02:32) van teamcaptain Joost van deze wedstrijd klik je hier aan.